- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik čestitao Dan državnosti Srbije

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, poželevši prosperitet zemlji na svim poljima.
Dodik je istakao da je Srbija svake godine ekonomski i politički sve jača i da je zahvaljujući tome postala lider u regionu na šta su, kako je naveo, u Republici Srpskoj izuzetno ponosni.
„Sa iskrenim uverenjem da će Srbija nastaviti da se kreće putem daljeg razvoja i napretka želim da, kao i do sada, predano radite na jačanju političkih i ekonomskih kapaciteta Srbije i njene poziciji kako u regionu, tako i na i međunarodnoj političkoj sceni“, poručio je Dodik u čestitki.
On je izrazio uverenje da će bratske veze, poverenje i podrška koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku biti još snažnije, na dobrobit svih građana sa obe strane Drine.
Dodik je izrazio zahvalnost predsedniku Srbije i celokupnom državnom rukovodstvu na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, preneo je portal RTRS.
Srbija danas slavi Dan državnostiSretenje u spomen na početak Prvog srpskog ustanka 15. februara 1804. godine i čin proglašenja Sretenjskog Ustava Kneževine Srbije 15. februara 1835. godine.
Spomenik Karađorđu u Orašcu - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
SRBIJA
Srbija obeležava Dan državnosti: Centralna proslava održana u Orašcu /video, foto/
Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2022
SRBIJA
Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti
Odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
SRBIJA
Ko su dobitnici Sretenjskih priznanja: Među laureatima mitropolit Ilarion, Miroslav Lazanski, Džoni Dep
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala