- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nekada je leteo, a sada nosi srpsku zastavu, piše ćirilicom i „pametniji“ je nego ikad

© REUTERS / Winslow TownsonAron Gordon
Aron Gordon - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
Pratite nas
Aron Gordon „eksplodirao“ je dolaskom u Denver, a za sve je „kriv“ Nikola Jokić. Pomenuti dvojac savršeno funkcioniše na parketu i Srbin je taj koji je od čoveka prepoznatljivog po zakucavanjima, napravio igrača koji poentira, asistira, skače.
Jednom rečju, kompletnog košarkaša, a ovaj mu se odužio majicom na kojoj se nalazi srpska zastava.
Poznato je da košarkaški genije i Sombora koji je prošle sezone poneo MVP titulu u regularnom delu sezone, saigrače čini boljima. Upravo to je slučaj sa Aronom Gordonom, koji je tokom karijere u Orlandu bio poznat po neverovatnim zakucavanjima, po "letenju" na putu ka obruču, ali sada je to iza njega.
Malo mu je nedostajalo 2020. godine da odnese titulu na Ol-star takmičenju u zakucavanjima, kada je preskočio Bostonovog džina Taka Fola, ali je na kraju priznanje pripalo Deriku Džounsu Džunioru.
Nije lako pao poraz Gordonu, koji je prokomentarisao sve ono što se izdešavalo.
„Trebalo je da bude najbolje od četiri zakucavanja. Dobiti svih 50 poena iz te četiri, trebalo je da bude gotovo. Smatram da je trebalo da dobijem i petu od 50, a ne 47“, poručio je „leteći Gordon“.
Daleko od toga da je zaboravio da zakucava. Naravno da nije, uživaju i sada u Koloradu u njegovim kucačkim egzibicijama, samo je sada daleko višestraniji i korisniji za ekipu.
Amerikanac koji se odlično snalazi na poziciji krila, kao i krilnog centra, ove sezone u dresu Denvera prosečno beleži 14,7 poena uz 5,7 skokova i 2,6 asistencija, a u poslednje vreme na zagrevanju ekipe neretko nosi Džokerovu majicu na kojom dominira Nikola Jokić i srpska zastava. Takođe, Amerikanac je prošle godine kada su ga upitali na društvenim mrežama da li Jokić zaslužuje da dobije MVP priznanje, napisao ćiriličnim pismom – „Idemo, svakako“.
Očigledno da je u pitanju način da izrazi zahvalnost zbog svega što za njega i ekipu u svakom meču čini maestralni Somborac koji i ove godine vodi u trci za MVP nagradu.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SPORT
„Pa, on ipak nije lud, samo mnogo psuje“: Američka zvezda iskreno o Obradoviću
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SPORT
Srbi briljirali u Americi, ali – uzalud! /video/
Reprezentativac Srbije Vladimir Lučić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SPORT
„Dobre igre su važne, ali mnogi su igrali sjajno...“ – momak iz Beograda postaje ikona u Minhenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala