- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Pa, on ipak nije lud, samo mnogo psuje“: Američka zvezda iskreno o Obradoviću

© Foto : ABA league/KK Partizan/Dragana StjepanovicŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
Pratite nas
Američki košarkaš Kevin Panter u nedavnom intervjuu je govorio o tome zašto je odlučio da pređe u Partizan i kako izgleda saradnja sa čuvenim trenerom Željkom Obradovićem, poznatom po eksplozivnom ponašanju i vođenju ekipa.
Panter je prošlog leta šokirao evropsku javnost kada se rastao sa Olimpijom iz Milana i potpisao višegodišnji ugovor sa Partizanom.
Dvadesetosmogodišnjak iz Bronksa je odluku da se vrati u Beograd, gde je prethodno nastupao za Crvenu zvezdu, nazvao „jednom od najtežih u životu“.
Odmah po donošenju iste obratio se bivšem saigraču Luiđiju Datomeu, Italijanu koji je proveo nekoliko godina igrajući pod dirigentskom palicom popularnog ŽOC-a.
„Odmah sam Điđiju poslao poruku. Rekao sam mu: 'Điđi, reci mi sve što znaš'. Điđi je bio iskren. Rekao mi je da je trener izuzetno zahtevan, ali da to neće biti ništa što ranije nisam video“, ispričao je iskusni bek-šuter u podkastu čuvenog Džoa Arlaukasa i nastavio:
„Iskreno, i nije bilo ništa što nisam video ranije. Da, on viče i dere se, izuzetno je zahtevan, ali da, navikao sam na to“.
Panter je istakao da problem kod Obradovića nije to šta on kaže, već način na koji se izražava. Međutim, njemu nije bilo teško da se na to navikne.
„Ovo oduvek govorim. Ako ga slušate dok priča pomislite: 'O, pa on ipak nije lud, to nije ono što ste mislili'. On samo mnogo psuje i govori vam da šutirate, da budete agresivni ili da prestanete da radite neke gluposti. Da, način na koji se izražava je čudan, ali ako se fokusirate samo na to, onda ste 'gotovi'. Morate da se fokusirate na to šta on priča. On vam samo govori da budete ono što jeste“, objasnio je Panter.
Željko Obradović – trener Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
SPORT
„U Evropi je malo drugačije...“: Amerikanci upoznali „strašnog Obradovića“ /video/
Amerikanac je u potpunosti bio spreman na sve što ga čeka sa jednim od najuspešnijih trenera u istoriji košarke, a upravo je i odluka da obuče crno-beli dres bila zbog Obradovića.
„Meni je uvek bila potrebna nekakva motivacija. Poslednjih šest godina sam uvek motivisan. Jedna od stvari koje sam ih pitao je koji im je plan, gde vidite ovaj tim. Naravno, to je bio povratak u Evroligu“, rekao je Panter i dodao:
„Kada mi je Obradović rekao 'da se vratimo u Evroligu', a to sada i pokušavamo, to je bilo sve što sam morao da čujem. Znajući i da je on trener kakav jeste, nisam morao da znam ništa više“, podvukao je popularni Kej-Pi.
Panter ove sezone u Evrokupu prosečno beleži 17,6 poena, 3,1 skok, 1,9 asistencija i 1,4 ukradene lopte po utakmici i jedan je od najboljih igrača takmičenja.
Odjeknula prva „bomba“ u NBA – gnevne reakcije upućene i srpskoj legendi
Obradović ljut: Nerazumljivo je da pojedinci to ne osećaju
Divac ga se otarasio, povrede ga uništile, a Jokića je naterao da se pokaje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala