- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mandić: Blokiraćemo celu Crnu Goru ako bude dila sa DPS

© Foto : Facebook/Demokratski front/PrintscreenMilan Knežević i Andrija Mandić, lideri Demokratskog fronta
Milan Knežević i Andrija Mandić, lideri Demokratskog fronta - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Demokratski front će pokrenuti proteste i blokirati čitavu Crnu Goru ako bilo ko iz koalicije „Za budućnost Crne Gore“ ili tri koalicije potpisnice sporazuma iz 2020. napravi dil sa DPS-om, rekao je Andrija Mandić, jedan od lidera DF.
Mandić je kazao da su završili razgovore sa predsednikom SNP Vladimirom Jokovićem, gde su naveli da im je neprihvatljivo da bilo ko od potpisnika sporazuma o formiranju parlamentarne većine posle izbora 2020. sarađuje sa DPS, prenose Vijesti.
„Ako bi se to izneverilo, DF će krenuti sa protestima“, rekao je Mandić na konferenciji za medije. On je kazao da uskoro očekuju sednicu Glavnog odbora GO SNP na kojoj ta partija treba da zauzme stav o formiranju nove vlade Crne Gore.
Mandić je istakao je da će obavestiti javnost kada će početi „akcija“ DF.

„To će biti protesti nikad viđeni u Crnoj Gori. Blokiraćemo celu Crnu Goru i poslaćemo snažnu poruku javnosti, kako domaćoj, tako i međunarodnoj“, kazao je Mandić.

Odlučna borba nam predstoji. Upozoravali smo naše kolege iz parlamentarne većine, nažalost među brojnim ljudima tamo preovladava dinarski mentalitet“, zaključio je Mandić, prenosi Dan.
Prema rečima Milana Kneževića, takođe jednog od lidera DF, oni su učinili sve, a kako je kazao, bili su velika žrtva u ranijem periodu.
„Molimo naše pristalice da sačekaju naše obraćanje jer još uvek činimo sve da dođe do dogovora. Ukoliko ne dođe - izlazimo na proteste. Nećemo praviti nikakve koalicije sa DPS-om. To smo danas saopštili i Vladimiru Jokoviću. Gušio sam se u suzavcu, bežao od metaka, a SNP 25 godina kasnije bira između Momira i Mila. Moram poručiti da je Momir (Bulatović) življi danas, življi nego li ideja Mila Đukanovića. Đukanović je krivac za sve što se dešava. Obavestili smo Dritana Abazovića o svemu“, dodao je on.
Poručio je da narodu neće zabranjivati da dolaze sa trobojkama na proteste.
„Mi smo sa tom zastavom izvojevali pobedu. Nećemo antisrpski narativ. Idemo sa krstovima i blokiraćemo saobraćajnice“, istakao je Knežević.
Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
REGION
Sastanak u Predsedništvu: Razgovarali Milo Đukanović i Dritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
REGION
Zašto Zapad vidi u Dritanu glavnog igrača u Crnoj Gori, a ne u Milu
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
REGION
Abazović: Navijam da i DF bude deo procesa formiranja Vlade /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala