- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Sastanak u Predsedništvu: Razgovarali Milo Đukanović i Dritan Abazović

© Sputnik / Nebojša PopovićLider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović
Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
Pratite nas
Delegacija pokreta URA, koju je predvodio Dritan Abazović, sastala se sa Milom Đukanovićem i predstavnicima DPS u zgradi Predsedništva Crne Gore, potvrđeno je iz tog pokreta.
Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sa izvršnim direktorom te stranke Zoranom Mikićem obavio je juče razgovore sa nizom parlamentarnih stranaka o formiranju evropske vlade koju je ta partija predstavila kao jedan od modela izlaza iz političke krize, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA, prenose „Vijesti“.
Iz te partije su kazali da je juče organizovan i sastanak sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), koji su kako navode iz URA „ranije najavili podršku evropskoj vladi bez učešća u istoj“.
„Sastanak je obavljen u zgradi Predsedništva i to sa Milom Đukanovićem, Danijelom Živkovićem i Ivanom Vukovićem kojima su predočeni prioriteti evropske vlade“, piše u saopštenju URA.
Oni su kazali i da su sastanci prethodno obavljeni sa Demokratskim frontom (DF) i liderima tog političkog saveza Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, sa predstavnicima Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem i Draganom Vukićem, predstavnicima manjinskih partija Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem i Ervinom Ibrahimovićem i predstavnicima Socijaldemokrata (SD) Damirom Šehovićem i Borisom Mugošom.
„Tokom jučerašnjih sastanaka sa svim akterima zaključeno je da postoji visok stepen usklađenosti povodom njenog formiranja. Konsultacije će se nastaviti narednih dana i početkom sledeće nedelje. Prethodnih dana predstavnici Građanskog pokreta URA konsultacije su obavili sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), Pokretom za promjene (PZP) i CIVIS dok za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate“, zaključuje se u saopštenju URA.
Podgorički mediji pišu da je gotovo izvesno da će Abazović biti mandatar nove vlade.
Abazović je juče rekao da smatra da postoji ozbiljna većina koja bi formirala manjinsku vladu.
Iako su mediji spekulisali da bi Đukanović mogao već danas da predloži mandatara, sudeći prema izjavama jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, posle jučerašnjih konsultacija sa predstavnicima GP URA o formiranju većine za izbor nove vlade, tek naredne sedmice sledi razgovor šefa države sa predstavnicima političkih stranaka subjekata, prenosi Tanjug.
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
REGION
Zašto Zapad vidi u Dritanu glavnog igrača u Crnoj Gori, a ne u Milu
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
REGION
Mandić: Demokrate neće da komuniciraju sa Abazovićem
Konferencija za štampu Demokratskog fronta - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2022
REGION
Medojević: Nepodnošljivi smrad izdaje širi se Crnom Gorom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala