- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kleli su se u poštenje u slučaju „Jokić“, a sada – novi „prljavi“ potez /video/

© AP Photo / Brandon DillMarkus Moris i Dža Morent
Markus Moris i Dža Morent - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
Pratite nas
Američki košarkaš Markus Moris je faulom nad mladom zvezdom Dža Morentom podsetio na potez njegovog brata Markifa, koji je podjednako bezobrazno faulirao Nikolu Jokića.
Početkom novembra prošle godine Markif Moris je namerno faulirao Jokića u duelu Majamija i Denvera, a zbog toga mu je Srbin uzvratio udarcem od kojeg se Amerikanac i dalje nije oporavio.
Iako ga je Jokić udario sa leđa, većina svetske javnosti je stala na njegovu stranu zbog toga što su „prljavi“ potezi zaštitni znak Markifa i njegovog brata Markusa – iako su oni to bezuspešno pokušali da demantuju.
Markus je novi dokaz protiv sebe i svog brata dostavio u duelu Klipersa i Grizlisa, kada je bez razmišljanja o posledicama faulirao mladog Morenta udarivši ga po glavi, bez ikakve namere da dođe do lopte.
Nakon gledanja snimka iskusni Moris je dobio isključujuću grešku, a Morent je izjavio da mu ne zamera i da je sa braćom Moris u dobrim odnosima, uprkos tome što je, da je malo nezgodnije pao, mogao da doživi dosta tešku povredu.
„Nije me to zabrinulo. Ustao sam, ja sam odrastao igrajući na betonu“, jasan je bio jedan od najboljih mladih igrača NBA lige, dok je njegov saigrač Džeren Džekson junior dodao:
„Zabrinusao sam se kako će Dža reagovati, šta će se desiti posle, ali nije se desilo ništa. Znao sam da će Dža biti dobro, on je jak momak“.
Podsetimo, braća Moris su nakon incidenta sa Jokićem izjavila da su „drugačije odgajana“ i da se ne bave „prljavim poslovima“, ali su internet momentalno preplavili dokazi koji su to demantovali.
Markus i Markif Moris – NBA košarkaši - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
SPORT
„Ne udaramo s leđa, odgojeni smo drugačije“ – braća Moris uhvaćena u laži /video/
Američki košarkaši Tajris Haliburton (levo) i Dieron Foks (desno) u dresu Sakramento Kingsa - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
SPORT
Odjeknula prva „bomba“ u NBA – gnevne reakcije upućene i srpskoj legendi
Australijski košarkaš Ben Simons u dresu Filadelfija 76ersa - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
SPORT
Mlada zvezda je rekla „ne“ – i to će je koštati i do 31.000.000 dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala