- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne udaramo s leđa, odgojeni smo drugačije“ – braća Moris uhvaćena u laži /video/

© AFP 2023 / CHRISTIAN PETERSENMarkus i Markif Moris – NBA košarkaši
Markus i Markif Moris – NBA košarkaši - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Markif Moris, košarkaš Majami Hita, oglasio se na društvenim mrežama, nakon što se dan ranije sukobio sa Nikolom Jokićem, napisavši da on nikada ne bi napao nekog s leđa, te da su drugačije odgojeni. Super je ovo smislio, samo nije tačno, a evo i zašto.
Markif i Markus Moris, braća blizanci, igraju već deset godina u NBA i za to vreme stekli su aure, ne toliko loših, koliko „prljavih“ i nesportski nastrojenih momaka.
Situacija koja se desila u noći između ponedeljka i utorka to nam i potvrđuje, pošto je Markif bez ikakvog razloga udario Nikolu Jokića laktom u rebra, kao i kolenom u već povređeno koleno srpskog košarkaša.
Radi se o nesportskom potezu, a ne „običnom jakom faulu“ kako ga je opisao trener Majami Hita Erik Spolstra, te je zbog toga usledila žustra reakcija srpskog košarkaša.
Ričard Džeferson, nekadašnji NBA košarkaš, možda je i najbolje i najprostije objasnio dešavanja na terenu.
„Jako je prosto. Prvo pravilo, ne radite ovo (aludirajući na potez Markifa Morisa). A, onda definitivno ne radite ni ovo (Jokićev udarac). Ali, zapamtite, da Moris nije prvi udario, onda ni Jokić ne bi. To treba da se zna.“
Ovo su samo činjenice, ali pojedini ne žele da ih prihvate, među njima je i Markif Moris koji se ubrzo oglasio porukom na Tviteru.
„Volim da vidim mržnju. Bez sumnje, napravio sam težak faul, što često radim, ali nikad nisam udario čoveka a da je bio okrenut leđima. Srećom, drugačije smo odgajani. Mogu da pređem preko toga i nastavim dalje“, napisao je popularni Kif.
Ovo bi bilo u redu da je tačno, a pošto nije, onda bi trebalo objasniti kakvi su „fer-plej“ blizanci Markus i Markif Moris.
Prvo, Markif je napisao da nikada nije udario čoveka koji je okrenut leđima. Pogrešno.
Za vreme dok je igrao za LA Lejkerse, na utakmici protiv Hjuston Roketsa, nasrnuo je na Demarkusa Kazinsa – sa leđa.
Moris je prvo nesportski odgurnuo košarkaša Hjuston, a pošto je Kazins stao u odbranu saigrača i uzvratio mu, ovaj se zaleteo da se obračuna.
Slično je bilo i kada je nosio dres Vašington Vizardsa kada je odgurnuo O Džu Anunobija.
Ovakvih situacija u kojima je Markif negativac ima veliki broj, a isti slučaj je i sa bratom Markusom koji je u prošlosti više puta pokušao da povredi Luku Dončića.
On je sa leđa, bez preke potrebe pošto mu je prethodno već bio dosuđen prekršaj, udario rukom po glavi Dončića koji je već bio u padu.
Mladi Slovenac srpskog porekla je instinktivno reagovao, zaleteo se ne bi li se obračunao sa siledžijom, ali je, srećom po njega, na pravom mestu bio Boban Marjanović, njegov saigrač i reprezentativac Srbije.
Bobi je briljantnom reakcijom sprečio eskalaciju, zadržao je pobesnelog Luku i sprečio ga u nameri da istera pravdu.
Ovoga puta, nažalost, Jokić nije imao nikoga da ga zadrži, uzvratio je drugom bratu Moris i pokazao nasilnicima u NBA ligi da se sa njim ne može tako – i ne sme.
Dakle, da sumiramo. Braća Moris znaju i te kako da udare s leđa, a ono da su „drugačije odgajani“ – to može da bude tačno jer Nikola Jokić ili Luka Dončić nikada ne bi prvi započeli ovakve tuče, za razliku od njih.
Zašto je Nikola Jokić morao da zabeleži „nokaut“ /foto, video/
Skandal: Amerikanac zvao Jokića na tuču, pa mu napravio sačekušu! /foto, video/
Cirkus u Americi – Jokićeva braća na Tviteru odgovorila Morisu: „Pokušaj i čekamo te!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala