- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čekajući da Filip „upali“: „Stalno govorim – verujem i nadam se da će uspeti“

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHESrpski teniser Filip Krajinović
Srpski teniser Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Filip Krajinović, srpski teniser, izgubio je u polufinalu Monpeljea od Aleksandra Bublika, ali je partijama u francuskom gradu doneo tračak nade da bi ovo mogla da bude njegova godina. O Filipovom učešću u Monpeljeu i tome kakva bi sezona mogla da se očekuje od njega za Sputnjik je govorio sportski komentator Nebojša Višković.
Filip Krajinović iza sebe je ostavio ne tako dobru sezonu, ali je bilo jasno da će srpski teniser dati sve od sebe da na loše rezultate što pre zaboravi.
Godinu je počeo na Australijan openu, ali kada igra nije dobra ni sreća ne nađe pravi put pa je Krajinović u prvom kolu imao izuzetno težak zadatak protiv Dijega Švarcmana.
Izgubio je, ali je Melburn ostavio u senci kada je stigao u Monpelje. Padali su redom Aleksadar Popirin, Žo-Vilfred Conga i Damir Džumhur, a sjajne partije pratio je i Nebojša Višković, sportski komentator koji uprkos porazu od Aleksandra Bublika veruje u Filipov procvat.
„Popirina je dobio u prvom kolu, to je lepa pobeda, dala mu je odličnu energiju za dalje. Congu je morao da dobije, a onda je došao Džumhur koji dobro igra, to je takođe važna pobeda. Fali mu konstantnost, verujem da mu je potrebno da veže nekoliko dobrih turnira“, objasnio je Višković.
Filip je u karijeri odigrao četiri finala, ali nijednom nije došao to titule. Višković smatra da je srpskom teniseru potrebno da zablista na nekoliko turnira.
„Teško je da blesne odjednom, u Monpelje je došao sa prosečnim rezultatima od početka godine, na ATP kupu i izgubio je od Švarcmana u Melburnu. Potrebne su mu pobede jer to je ono što donosi samopouzdanje i odatle može da crpi potrebnu energiju“, istakao je Višković.
Krajinović je dobro ušao u polufinale, delovalo je da parira protivniku, ali je u drugom setu u potpunosti potonuo.
„Bublik igra odlično, Filip je fino igrao. Odlično u prvom, dobro je počeo i drugi set, ali se onda ugasio. Verovatno je sve to posledica nedostatka rutine, ali najpre samopouzdanja. Filip nije osvojio još uvek titulu, zato je svako polufinale za njega dobar rezultat. Stalno govorim da verujem i nadam se da će osvojiti tu titulu. Nema boljeg i talentovanijeg igrača od njega koji još uvek nije uspeo da osvoji turnir. Definitivno je Monpelje bio dobar turnir i dobra odskočna daska za Indijan Vels i Majami“, objasnio je Višković.
Filip je prethodne sezone odigrao jedno finale, ali pored toga na turnirima je ispadao uglavnom u ranim fazama.
„Subjektivan sam kada je on u pitanju, očekujem više, krenuo je malo bolje, malo više obećavajuće, ali i dalje ako ima četiri cilindra puca iz dva. Čekamo da se upali, nadam se da će biti bolje. Imao je probleme van terena, to se sada sredilo i smirilo i moći će da se fokusira na samu igru. Verujem da će imati bolju sezonu“, zaključio je Višković.
Iza Krajinovića su povrh svega odličan turnir i korak nade, ali i lampica koja se upalila.
Ipak, Filip može bolje, to dokazuje i 2018. godina kada je bio 26. igrač na planeti.
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Nemac nije spreman za velika dela: Zverev i dalje sanja noćnu moru — pritisak
Novak Đoković i Huan Martin del Potro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Dan kada je Argentina plakala – Najnesrećniji teniser odlazi: „Ovo je oproštaj“
Daren Kejhil i Simona Halep  - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
„Tek ćemo videti najboljeg Novaka“ – čuveni trener veruje u povratak Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala