- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šuai Peng progovorila i zabrinula svet: „Nikada nisam nestala“

© AP Photo / Andy BrownbillŠuai Peng
Šuai Peng - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
Šuai Peng, kineska teniserka, dala je svoj prvi intervju otkako je nestala iz javnosti i još jednom je demantovala da je bila zlostavljana od strane bivšeg potpredsedika Vlade Kine.
Šuai Peng nestala je iz javnosti nakon objave da je pretrpela zlostavljanje od nekadašnjeg potpredsednika Vlade Kine, ali se nekoliko puta oglašavala kako bi osporila svoju tvrdnju.
Kineskinja je po prvi put od nestanka iz javnosti dala intervju za prestižni L’ Ekip, ali je razgovor sa novinarima održan u kontrolisanim uslovima jer je Šuai pričala na kineskom, a odgovore je prevodio čovek iz Olimpijskog komiteta Kine.
Šuai je u novembru objavila da je zlostavljana, međutim nekoliko meseci kasnije ona tvrdi da to nije istina.
Seksualni napad? Nikada nisam rekla da me je neko seksualno napao“, rekla je Kineskinja.
Teniserka nije bila previše raspoložena da objasni svoje postupke pa je i dalje ostalo nejasno zašto je njena objava izbrisana sa društvenih mreža u roku od pola sata.
„Ja sam je izbrisala. Zašto? Zato što sam tako želela“, bila je kratka Šuai.
Njen nestanak doveo se u vezu sa vlastima i zbog toga je zabrinutost kod kolega rasla. Međutim ni o toj temi Kineskinja nije otvoreno progovorila.
„Želim da kažem da su emocije, sport i politika tri odvojene stvari. Moje emotivne probleme, moj privatni život ne treba mešati sa sportom i politikom“, istakla je teniserka.
Pokrenuta je i kampanja pod nazivom „Gde je Šuai Peng?“, ali Kineskinji nije jasno zbog čega su svi zabrinuti kada oni i dalje kako tvrdi vodi običan život.
„Moj život je i dalje kako i treba da bude, ništa posebno. Želim da znam čemu tolika briga? Nikada nisam nestala. Jednostavno mi je mnogo ljudi slalo poruke, među njima i Međunarodni olimpijski komitet. Bilo je nemoguće da odgovorim svima. Kasnije sam se čula i sa ljudima iz VTA“, rekla je Šuai.
Kineskinja je 2014. godine bila prva teniserka sveta u dubl konkurenciji, a sada je najavila i kraj karijere.
„S obzirom na moje godine, brojne operacije, i na to da me je pandemija primorala da napravim dugu pauzu, biće teško da se vratim na nekadašnji nivo“, zaključila je Šuai Peng.
Iako je pristala da govori za medije, teško je pretpostaviti da je teniserka otklonila brigu kod kolega i svih onih koji brinu za nju.
Francuski L' Ekip doneo je novu tenisku ekskluzivu. Pre Šuai Peng, prestižni list obavio je razgovor sa Novakom Đokovićem koji je kasnije bio tema i u Australiji jer je srpski teniser dva dana pre intervjua dobio pozitivan nalaz na korona virus.
Novak je tokom tog razgovora odbio da skine masku, a kasnije je bio poznat i razlog.
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Nemac nije spreman za velika dela: Zverev i dalje sanja noćnu moru — pritisak
Novak Đoković i Huan Martin del Potro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
Dan kada je Argentina plakala – Najnesrećniji teniser odlazi: „Ovo je oproštaj“
Daren Kejhil i Simona Halep  - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
SPORT
„Tek ćemo videti najboljeg Novaka“ – čuveni trener veruje u povratak Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala