- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vratio se kući – i nije zaboravio svog malog superheroja /foto/

© AFP 2023 / SCOTT HEPPELLDžermejn Defo
Džermejn Defo - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
Pratite nas
Džermejn Defo vratio se u Sanderlend, gde će i okončati bogatu karijeru. Kako bi njegov povratak bio specijalan, „crne mačke“ su saopštile da će donirati po jednu funtu od svake prodate ulaznice za Fondaciji Bredlija Laurija, dečaka koji je bio veliki navijač Sanderlenda i koji je preminuo u šestoj godini od raka.
Priča koja tera suze na oči. Teško da bilo ko može da ostane ravnodušan kada se seti malog Bredlija Laurija, koji je bio vatreni navijač Sanderlenda, čije je postao zaštitno lice.
Klub je kasnije ispao iz Premijer lige, zatim i iz Čempionšipa i trenutno je član treće lige Engleske. Ipak, "crne mačke" se svim silama bore za povratak u drugu ligu, a Defo se u 40. godini vratio da im pomogne.
Trenutno su na trećoj poziciji, neophodno im je jedno od prva dva mesta na kojima su Roteram i Vigan.
O Džermejnu Defou ne treba previše trošiti reči, s obzirom na to da je u pitanju veliki fudbaler i još veći čovek.
Bivši reprezentativac i golgeter Engleske, kao i brojnih premijerligaških klubova, zbližio se sa Bredlijem i svim silama je pokušavao da mu pomogne tokom borbe sa opakom bolešću. Nažalost, mali Lauri preminuo je 8. jula 2017. godine od raka. Mali superheroj borio se sa tumorom neuroblastom koji napada decu, i koji mu je dijagnostikovan kada je ima osamo godinu i po dana.
Prvu bitku je dobio, ali ne i drugu, a Defo ga je redovno obilazio u bolnici. Mali Bredli obožavao je Defoa koji mu je bio idol. Kako se mališanu stanje pogoršavalo i bio je prikovan za bolnički krevet i zamolio je Džermejna da mu više ne dolazi u posetu kako ga ne bi video tako bolesnog.
Imao je samo šest godina kada je preminuo i mnogima je prirastao za srce, a on i Defo su razvili poseban odnos.
„Zbog prijatelju, mnogo ćeš mi nedostajati. Osećam se blagosloveno što te je Bog poslao u moj život. Proveli smo divne trenutke zajedno i na tome sam veoma zahvalan. Nikada neću zaboraviti kako si me gledao kada samo se prvi put sreli, tu istinsku ljubav u tvojim preslatkim očima. Tvoja hrabrost inspirisaće me do kraja života. Nikada nećeš znati koliko si me promenio kao osobu. Sada je Bog taj koji te ima u svojim rukama, zauvek ću te nositi u srcu. Lepo spavaj moj najbolji prijatelju“, napisao je Defo 2017. godine.
Malog Bredlija navijači su ispratili odeveni u dresove Sanderlenda sa brojem šest, koliko je godina imao, dok su pojedini bili odeveni u superheroje koje je voleo – Supermena, Betmena, Kapetana Ameriku.
Skoro pet godina kasnije, Džermejn se vraća u Englesku posle dve sezone provedene u Glazgov Rendžersu i karijeru će završiti u Sanderlendu. Fantastičan je potez kluba i Defoa što će funta od svake prodate ulaznice ići u Fondaciju malo Bredlija Laurija, kojeg niko nije zaboravio i koji će večno živeti u srcima svih istinskih fudbalskih navijača.
Leo Mesi na debiju za PSŽ protiv Remsa - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
SPORT
„Ni miris, ni ukus“ – nije korona, a nije ni kafa /video/
Jović Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
SPORT
Moskovski Dinamo nadjačao Partizan – Stanojević ljut: „Pioniri ne primaju takve golove“
Mejson Grinvud (drugi zdesna) u dresu Mančester junajteda - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
SPORT
Ostrvo trese nezapamćeni skandal: „Svesni smo optužbi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala