- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ostrvo trese nezapamćeni skandal: „Svesni smo optužbi“

© AP Photo / Matt DunhamMejson Grinvud (drugi zdesna) u dresu Mančester junajteda
Mejson Grinvud (drugi zdesna) u dresu Mančester junajteda - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Engleski fudbaler Mejson Grinvud dospeo je na stub strama nakon što je njegova devojka objavila dokaze o fizičkom, psihičkom i seksualnom zlostavljanju. Od njega su krenuli da distanciraju saigrači, a isto je uradio klub koji je naveo da „ne podržava bilo kakav vid nasilja“.
Harijet Robson je u subotu na društvenim mrežama podelila slike na kojima se, kako je tvrdila, vide posledice fizičkog napada svog momka.
S obzirom da su dokazi protiv Grinvuda bili poprilično jasni i obilni, od njega su se momentalno ogradili čak i saigrači sa kojima je godinama delio svlačionicu.
Posledice optužbi i priloženih dokaza odmah su bile jasne, a britanski mediji objavili su da su Grinvuda na društvenim mrežama maltene momentalno otpratili Pol Pogba, Edinson Kavani, Davi De Hea, Markus Rašford i Aleks Telješ, a ubrzo su im se pridružili i mnogi drugi.
Podsetimo, pored pomenutih fotografija objavljen je i audio snimak na kojem Grinvud devojci preti fizičkim nasiljem ukoliko ne želi da spava sa njim, a ubrzo zatim je policija saopštila da je 20-godišnji napadač Mančester junajteda – uhapšen.
Reakcije nije izostala ni od strane Crvenih đavola, kluba u kojem je Mejson počeo karijeru kao dečak.
„Svesni smo slika i optužbi koje kruže na društvenim mrežama. Nećemo se dodatno oglašavati dok se ne ustanove činjenice. Mančester junajted ne podržava bilo kakav vid nasilja. Mejson Grinvud se neće vraćati treninzima ili igrati utakmice do daljeg“, navedeno je u zvaničnom saopštenju Mančester junajteda.
Grinvud je za prvi tim Junajteda debitovao 2019. godine i od tada je nastupio na čak 129 utakmice, dok je pored njihove škole prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Engleske i zaigrao za „A“ tim.
Ovo je, inače, drugi veliki skandal koji je potresao engleski fudbal u poslednjih godinu dana.
Francuski fudbaler Benžamin Mendi, levi bek Mančester sitija, optužen je za seksualno zlostavljanje pet različitih žena u periodu od oktobra 2020. do avgusta 2021. godine.
On je u pritvoru bio od avgusta prošle godine do januara 2022, da bi zatim bio pušten da se uz plaćenu kauciju brani sa slobode.
Dvadesetsedmogodišnji Mendi je optužen po sedam tačaka silovanja i jednu seksualnog napada. Njegovo suđenje neće početi u pre juna, a Siti ga je suspendovao do daljeg.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Legenda oduševljena odlukom „superheroja“: „Drago mi je da je nastavljena srpska tradicija“ /video/
Jakov Vulić  - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Jakov brani Srbiju u dve uniforme – i za Sputnjik otkriva kako je to moguće: „Mnogi su iznenađeni“
Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SPORT
Kanada slavi momka iz Knina – pala je i Amerika! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala