- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Superhrana za zdravu štitnu žlezdu

CC0 / /
 - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2022
Pratite nas
Ako patite od hipertireoze, već znate da ona može značajno da utiče na kvalitet života jer izaziva umor i razdražljivost. Stručnjak za tradicionalnu indijsku medicinu Diksa Bhavsar otkriva koja će vam hrana pomoći da uravnotežite hormone štitne žlezde.
Zdrava ishrana je neophodna ako patite od bilo kakvog hormonskog disbalansa. Ali ova hrana čini čuda kada je u pitanju lečenje hipertireoze ili Hašimotovog tiroiditisa, prenosi portal „Inidjan tajms“.

Brazilski orah

Ova popularna i ukusna namirnica je bogata selenom, mineralom koji, pored ostalih blagodeti za organizam, stimuliše metabolizam tiroidnih hormona. Takođe obezbeđuje velike količine tirozina, esencijalne amino-kiseline za normalnu proizvodnju hormona. Treba napomenuti da je tirozin prisutan i u avokadu, kiviju, smokvama, kajsijama i bananama.

Kokos

Ovo tropsko voće je takođe sposobno da reguliše funkciju tiroidnog hormona, jer je bogato prirodnim enzimima koji stimulišu nedovoljno aktivnu štitnu žlezdu. Istovremeno reguliše prekomernu stimulaciju žlezde. Kokos je bogat masnim kiselinama srednjeg lanca i trigliceridima srednjeg lanca, što ga čini efikasnim prirodnim lekom za one koji pate od hormonske neravnoteže.

Zelena soja

Ova biljka, uzgajana u Aziji i Africi poznata i pod nazivom edamame, bogata je proteinima, antioksidansima, složenim ugljenim hidratima, vitaminima i mineralima. Takođe je može da ublaži zatvor, što je uobičajeni simptom kod ljudi sa hipertireozom.

Seme bundeve

Seme bundeve ne samo da je zdrava užina, već će pomoći u normalizaciji hormona štitaste žlezde, jer je bogato cinkom, mineralom sposobnim da reguliše funkcionisanje ove žlezde.
Simptomi hipertireoze uključuju: anksioznost; umor; slabost mišića; gubitak težine; srčanu aritmiju; drhtanje u rukama.
Ako imate bilo koji od ovih simptoma, ne oklevajte da posetite lekara.
kuhinja - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
DRUŠTVO
Nije dovoljno da samo hrana bude zdrava: Kakvo je posuđe u kojem je spremate
Nevolje sa štitnom žlezdom - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2019
Znakovi da nešto ne valja sa štitnom žlezdom
Proizvodi koji sadrže vitamin B2 - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
DRUŠTVO
Vitamin večne mladosti: Koju hranu jesti da sprečimo starenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala