- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: „Dojče vele“ je propagandna mašinerija NATO

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaVыstavka CSTB Telecom&Media 2019
Vыstavka CSTB Telecom&Media 2019 - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Američki stejt department podržava nemačku medijsku kuću „Dojče vele“ jer je ona propagandna mašinerija NATO, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Ona je tim rečima prokomentarisala izjavu portparola Stejt departmenta Neda Prajsa koji je saopštio da SAD osuđuju odluku ruskih ruskih vlasti da zatvore predstavništvo nemačkog „Dojče velea“ u Moskvi.

„To što američki spoljnopolitički resor podržava nemačku medijsku kuću, koja se finansira iz budžeta nemačke države, govori da je u pitanju propagandna mašinerija NATO u akciji“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Takođe se zapitala i „kada će Stejt department napisati izveštaj o fejkovima Blumberga“?
Osvrnula se i na objavu nemačkog „Bilda“ u kojem je tabloid objavio navodni detaljni plan Rusije da priključi Ukrajinu Saveznoj Državi Rusije i Belorusije rekavši da je list tom objavom „prevazišao sve moguće granice morala i etike“.

„Prošlo je vreme kada smo birali reči i fraze. Pređene su sve granice morala i etike, `Bild` je to učinio svojom objavom“, kazala je ona.

Podsetimo, u okviru recipročnih mera objavljenih 2. februara kao odgovor na neprijateljske korake Nemačke da zabrani satelitsko i drugo emitovanje televizijskog kanala na nemačkom jeziku „RT DE“, Moskva je zatvorila dopisništvo nemačke radio-televizijske kompanije „Dojče vele“ u Ruskoj Federaciji.
Sa druge strane, američki „Blumberg“ je objavio informaciju o invaziji Rusije na Ukrajinu a potom priznao grešku i povukao sporni naslov. Ova vest je naišla na negodovanje Kremlja, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da ovakve stvari ukazuju koliko su opasne agresivne izjave sa Zapada i kako to može da dovede do nesagledivih posledica.
Lažne vesti - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
SVET
Ruska invazija samo u ekskluzivnim vestima: Zašto kažeš „Blumberg“, a misliš na — laž
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
RUSIJA
Ruska duma upozorava „Blumberg“: Pazite da ne završite kao „Dojče vele“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala