- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska duma upozorava „Blumberg“: Pazite da ne završite kao „Dojče vele“

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
Pratite nas
Američkoj agenciji „Blumberg“, koja je nedavno objavila vest o navodnom napadu Rusije na Ukrajinu, to nije prvi put da je napravila grešku – bolje bi im bilo da malo prouče šta se dogodilo sa nemačkom agencijom „Dojče vele“ kako ne bi završili kao oni, izjavio je predstavnik ruske Državne dume Adalbi Šhagošev.
Naime, „Blumberg“ je nedavno objavio informaciju o invaziji Rusije na Ukrajinu a potom priznao grešku i povukao sporni naslov.

„Poznajem lično šefa ruske redakcije `Blumberga`. Savetujem im da malo prouče situaciju sa `Dojče veleom` kako ne bi završili kao i oni, a mislim na njihovo zatvaranje“, rekao je.

Inače, povodom objave „Blumberga“ reagovao je i Kremlj, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da ovakve stvari ukazuju koliko su opasne agresivne izjave sa Zapada i kako to može da dovede do nesagledivih posledica.
Podsetimo, Rusija je donela odluku da zatvori dopisništvo nemačke redakcije „Dojče vele“ kao odgovor na odluku nemačkog regulatora da onemogući emitovanje programa ruskog kanala RT.
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
RUSIJA
Rusija ima čime da odgovori ako Nemačka zaoštri situaciju: „Dojče vele“ sutra zatvara dopisništvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala