- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Rekordni gubitak: Mark Zakerberg u jednom danu ostao bez 29 milijardi dolara

© AP Photo / Marcio Jose SanchezMark Zakerberg i logo Fejsbuka
Mark Zakerberg i logo Fejsbuka - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2022
Pratite nas
Mark Zakerberg izgubio je u četvrtak 29 milijardi dolara u neto vrednosti, pošto su akcije kompanije Meta zabeležile rekordan jednodnevni pad nakon razočaravajuće prognoze prihoda za treći kvartal.
Akcije Mete su pale za 26 odsto što je izbrisalo više od 200 milijardi dolara, u najvećem gubitku kompanije u jednom danu od njenog izlaska na Volstrit 2012.
To je, prema navodima „Forbsa“, smanjilo neto vrednost osnivača i glavnog izvršnog direktora Zakerberga na 85 milijardi dolara, navodi Rojters.
Nakon što je obavešten da su deonice firme izgubile četvrtinu vrednosti, Zakerberg je održao i sastanak sa zaposlenima i od njih zatražio da se usredsrede na video-sadržaje.
Na virtuelnom sastanku Zakerberg je rekao da je istorijski pad akcija rezultat prognoze prihoda u tekućem kvartalu, objavio je „Blumberg“, pozivajući se na neimenovani izvor koji je prisustvovao sastanku.
Zakerberg je ponovio da se Meta suočava sa neviđenom konkurencijom i porastom „TikToka“, platforme za kratke video-snimke.
Zakerberg je vlasnik oko 12,8 odsto ove tehnološke kompanije koja je ranije bila poznata kao Fejsbuk.
Njegov jednodnevni pad bogatstva je među najvećim ikada, odmah iza vlasnika Tesle Ilona Maska koji je izgubio 35 milijardi dolara u jednom danu prošlog novembra.
Fejsbuk logo - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
EKONOMIJA
Potonule akcije Fejsbuka
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala