- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pravda je stigla Nemca koji je diskvalifikovao Đokovića /video/

© AFP 2023 / ERIC FEFERBERGSeren Frimel
Seren Frimel - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2022
Pratite nas
Seren Frimel, teniski supervizor koji je doneo odluku o diskvalifikaciji Novaka Đokovića sa US opena 2020. godine, suspendovan je na 12 meseci zbog neetičkog ponašanja i zloupotrebe službenog položaja, prenosi britanski „Telegraf“.
Frimel, nemački državljanin, došao je u centar pažnje pošto je doneo odluku o diskvalifikaciji Đokovića tokom meča sa Pablom Karenjo-Bustom, nakon što je srpski teniser slučajno lopticom pogodio linijsku sudiju Lauru Klark.
Frimel je bio odsutan sa prethodnog Vimbldona što je bilo veliko iznenađenje, imajući u vidu njegovu reputaciju, ali je otkriveno da je on prihvatio suspenziju 19. juna prošle godine nakon optužbi koje je na njegov račun izneo „mlađi muški sudija“.
Petomesečna istraga je usledila, suspenzija je potvrđena u decembru, a na snagu je stupila prošlog ponedeljka posle održanog žalbenog postupka.
Disciplinska komisija je utvrdila da je Frimel prekršio tri pravila – dva se nalaze u Članu 13 i odnose se na to da zvaničnici ne smeju da budu uključeni u nepoštene, neprofesionalne, kriminalne ili neetičke radnje, a u Članu 14 stoji odredba da zvaničnici ne smeju da vrše zloupotrebu pozicije autoriteta uz zabranu psihološkog, fizičkog ili emotivnog zlostavljanja kolega.
Frimel se, podsećaju mediji, pojavio na prethodnom US openu – kako kažu svedoci, boravio je u sudijskim kancelarijama kao da je sve u redu, ali je napustio turnir „zbog ličnih razloga“, kako je preneo Vašington post.
Boravak u Americi ne utiče na suspenziju koja je počela 19. juna, a u teoriji Frimel bi mogao da dobije ulogu na Vimbldonu teniskog supervizora, što je bio slučaj i kada je doneo odluku o diskvalifikaciji Đokovića.
Novak Đoković i Rafael Nadal posle finala Rima 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SPORT
Nadal se upleo u svoju mrežu laži: „Voleo bih da Novak igra u Madridu“
Orden Svetog Save I reda koji je IVo Andrić dobio 1938. godine - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SPORT
Novak Đoković ne mora da kaže ni reč – Ivo Andrić je već sve napisao
Danil Medvedev i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SPORT
21. lovor bez 21 grama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala