Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

NATO i Kfor o situaciji na Kosovu i Metohiji: Mirnije, ali ne uvek

© AFP 2023 / ERIC FEFERBERGA German armoured vehicle part of the NATO-led KFOR troops drives past a herd of sheep 17 June 1999 in Orahovac, south western Kosovo.
A German armoured vehicle part of the NATO-led KFOR troops drives past a herd of sheep 17 June 1999 in Orahovac, south western Kosovo. - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Situacija na Kosovu i Metohiji je sada mnogo mirnija nego što je bila, ali ponekad i dalje dolazi do tenzija, saopštili su NATO i Kfor na društvenim mrežama, uz konstataciju da su „kosovske snage predvođene NATO-om/Kforom i dalje ključne za stabilnost u regionu“.
Ova poruka je objavljena dok je u toku poseta evro-američkog dvojca - Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara koji pokušavaju da ponovo pokrenu dijalog na visokom nivou između Beograda i Prištine, prenosi portal Kossev.
Za sada nije potvrđeno da li će se Lajčak i Eskobar danas, pre odlaska u Beograd, sresti i sa nekim iz ove vojne misije.
NATO je ovu poruku objavio uz kratak promotivni video sa severa pokrajine i podsećanje da su se tu donedavno nalazile barikade lokalnih Srba nakon spora Prištine i Beograda oko registarskih tablica.
U poruci se podseća da je Kfor treći u lancu za reagovanje u takvim situacijama, nakon takozvane Kosovske policije i Euleksa, što znači da je „situacija ozbiljna“ kada se Kfor pozove u pomoć.
„Naš posao nije da odlučujemo ko je u pravu, a ko nije, već da pomognemo da se ovde održi mir“, zaključuje se u poruci.
Slavko Simić, lider Srpske liste Goran Rakić i Srđan Vulović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SRBIJA
Predstavnici Srpske liste sa Lajčakom i Eskobarom: Najhitnije pojačati bezbednost Srba
Zastave tzv. Kosova,EU,  SAD i Albanije u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
SRBIJA
Poruka Amerike i EU iz Prištine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala