Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predstavnici Srpske liste sa Lajčakom i Eskobarom: Najhitnije pojačati bezbednost Srba

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICSlavko Simić, lider Srpske liste Goran Rakić i Srđan Vulović
Slavko Simić, lider Srpske liste Goran Rakić i Srđan Vulović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su danas sa specijalnim predstavnicima EU i SAD, Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom o problemima Srba na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine.
Delagacija Srpske liste je u razgvoru sa Lajčakom i Eskobarom, koji borave u Prištini, ukazala na obaveze Prištine iz Briselskog dijaloga, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz Srpske liste.
Rakić je istakao da je Briselski sporazum jasan i da se srpski narod protivi namerama Prištine da umanje svoje obaveze po pitanju nadležnosti Zajednice srpskih opština, ali i ostalih obaveza iz postignutih sporazuma, poput pitanja u oblasti pravosuđa, energetike, diploma i realizacije posete zvaničnika Srbima na ovim prostorima.
Na sastanku srpski politički predstavnici zatražili su da se najhitnije pojača bezbednost Srba, njihove imovine, ali i imovine Srpske pravoslavne crkve.
Ujedno je zatraženo od međunarodne zajednice da se preduzmu napori i spreče jednostrani potezi Prištine kojima se ugrožava bezbednost, mir i suživot na ovim prostorima.
Eskobar i Lajčak boraviće na KiM do 2. februara, posle čega odlaze u Beograd.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala