- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Krivokapić neće podneti ostavku“: Crnogorski ministar o situaciji u vladi

© Foto : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenCrnogorski ministar Jakov Milatović predstavlja program "Evropa sad"
Crnogorski ministar Jakov Milatović predstavlja program Evropa sad - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
Nema mesta nagađanjima da će crnogorski premijer Zdravko Krivokapić podneti ostavku uoči izglasavanja nepoverenja vladi, u petak, 4. februara, izjavio je danas ministar za ekonomski razvoj Crne Gore Jakov Milatović.
Milatović je u telefonskoj izjavi za Prvu televiziju rekao da je današnja sednica vlade redovna i da je zakazana dan ranije od uobičajenog termina, jer sutra zaseda Skupština na čijem dnevnom redu je smena potpredsednika Krivokapićevog kabineta Dritana Abazovića.
Milatović nije konkretno odgovorio na pitanje šta je na dnevnom redu današnje sednice, te dodao da je uobičajeno da se na sednicama razgovara o ekonomskim dešavanjima.
A što se ekonomskih dešavanja tiče, Milatović je rekao da su svi građani Crne Gore prvi put ovih dana dobili uvećane plate u skladu sa programom aktuelne vlade "Evropa sad", kao i da minimalna zarada u ovoj državi iznosi 450 evra.
Stoga, ističe Milatović, niko u Crnoj Gori ne razume racionalnnost Abazovićevog postupka da posle sjajnih rezultata vlade predlaže formiranje manjinske vlade zajedno sa poraženim režimom Mila Đukanovića.
Na pitanje ima li Abazović dovoljno poslaničkih glasova za izglasavanje nepoverenja vladi, Milatović kaže da rušenjem prve demokratske vlade u Crnoj Gori Abazović produbljuje podele i skreće zemlju sa dobrih ekonomskih stvari i to na, kako navodi, politički nepametan i izdajnički potez, protiv volje građana koji su glasali za smenu kvazi diktatorskog režima.
"U slučaju da dođe do izglasavanja nepoverenja trebalo bi da dođe do novih parlamentarnih izbora, međutim, neki to čitaju drugačije i pozivaju na Đukanovićevu praksu. Svakako ukoliko se desi, ako Abazović sa DPS-om glasa za rušenje ove vlade, ono što bi trebalo da se desi su vanredni parlamentarni izbori u maju, zajedno sa lokalnim u nekim opštinama", kaže Milatović.
Milatović je potvrdio da ako vlada Krivokapića padne, premijer i deo ministara će formirati stranku jer, kako kaže, ne smeju da ostanu dužni građanima, čija su očekivanja od ove vlade velika, preneo je Tanjug.
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Podkast
Ko drži ključ raspleta krize u Crnoj Gori | Svet sa Sputnjikom
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
REGION
Šta stoji iza spekulacije da Krivokapić podnosi ostavku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala