- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ko drži ključ raspleta krize u Crnoj Gori | Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
Pratite nas
„Svet sa Sputnjikom“ ovog puta analizira političku krizu u Crnoj Gori.
Bliži se finale višenedeljne krize u Crnoj Gori pokrenute inicijativom URA za formiranje manjinske vlade. Rasplet time izazvane političke borbe „sviju protiv svih“ znaće se nakon četiri sednice parlamenta 3, 4. i 7. februara.
Nazire se nekoliko scenarija, a jedan od njih je formiranje manjinske vlade uz podršku DPS-a, što mnogi u Crnoj Gori smatraju prekrajanjem izborne volje građana. Koji je od mogućih scenarija najgori, a koji najbolji? Može li vladajuća većina u parlamentu ipak naći zajednički jezik? Ko drži ključ raspleta? Da li vanredni izbori idu na ruku DPS-u?
O situaciji u Crnoj Gori govoriće naši gosti u studiju prof dr Časlav Koprivica sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu i književnik i publicista Želidrag Nikčević.
Video vezom bićemo i u Crnoj Gori odakle će nam se javiti Vladimir Joković, lider SNP-a, i Jovan Vučurović, poslanik DF-a u crnogorskoj skupštini.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Ko drži ključ raspleta krize u Crnoj Gori | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala