- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske trupe prebačene 10 hiljada kilometara u okviru provere snaga za reagovanje

© Sputnik / Evgeniй Epančincev / Uđi u bazu fotografijaBorbena vozila pešadije BMP-2 tokom vojnih vežbi trupa Istočnog vojnog okruga Rusije
Borbena vozila pešadije BMP-2 tokom vojnih vežbi trupa Istočnog vojnog okruga Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
Pratite nas
Snage Istočnog vojnog okruga Rusije raspoređene su na udaljenosti do 10 hiljada kilometara u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
„U skladu sa odlukom predsednika Rusije i Belorusije, proveravaju se snage za reagovanje Savezne države. Iz sastava Oružanih snaga Rusije uključeni su organi vojne komande i jedinice Istočnog vojnog okruga. Trenutno je u toku prva etapa provere. Trupe su raspoređene na udaljenosti do deset hiljada kilometara, a takođe su premeštene jedinice avijacije i odredi za protivvazdušnu odbranu“, rekao je Šojgu.
Prema njegovim rečima, „u okviru Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije organizovana je zaštita i odbrana državnih i vojnih objekata i državne granice u vazdušnom prostoru“.
Šojgu je dodao da je ruska strana „u okviru dobrovoljne transparentnosti“ informisala strane partnere o održavanju vojnih vežbi od 10. do 20. februara. Šojgu je, pri tome, naglasio da Rusija i Belorusija nisu bile u obavezi da to učine.
Provera snaga Savezne države odvija se u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.
Pancir S1 - samohodni raketno-topovski kopneni sistem  - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
RUSIJA
U Belorusiju prebačena divizija ruskih sistema „Pancir S“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala