- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Belorusiju prebačena divizija ruskih sistema „Pancir S“ /video/

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPancir S1 - samohodni raketno-topovski kopneni sistem
Pancir S1 - samohodni raketno-topovski kopneni sistem  - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Pratite nas
Rusija je u okviru provere snaga za regovanje Savezne države Rusije i Belorusije prebacila u Belorusiju protivavionske raketne sisteme „Pancir S“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
„Još jedan železnički ešalon dopremio je na stanicu istovara protivavionsku raketnu diviziju 'Pancir S' Istočnog vojnog okruga“, navodi se u saopštenju.
Kako se vidi na snimku koji je objavila ruska vojska, divizija uključuje 12 borbenih vozila, a svaka od njih može da nosi 12 protivvazdušnih raketa u transportno-lansirnim kontejnerima.
Ruski vojnici će marširati do područja dislokacije, zauzeće položaje i stupiti na borbeno dežurstvo u okviru Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije.
Provera snaga za reagovanje Savezne države odvijaće se u dve etape. U prvoj etapi, do 9. februara, u najkraćem roku biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije, organizovanje zaštite i odbrane važnih državnih i vojnih objekata, zaštita državne granice u vazdušnom prostoru i proverea gotovosti dežunih snaga PVO.
U drugoj etapi – od 10. do 20. februara – biće održane zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“ u okviru kojih će se raditi na suzbijanju i odbijanju spoljne agresije, kao i suprotstavljanju terorizmu i zaštiti interesa Savezne države. U okviru vežbi će se na poligonima u Belorusiji vežbati gađanje, a u pojedinim pograničnim delovima taktičke vežbe.
Ruski višenamenski lovac Su-35 - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
RUSIJA
U Belorusiju stigli ruski „suhoji“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala