- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gledao je smrti u oči, sada je potpisao za engleskog prvoligaša /foto, video/

© REUTERS / JONATHAN NACKSTRANDKristijan Eriksen
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Fantastične vesti stižu sa Ostrva nakon što je Kristijan Eriksen, danski as koji je pobedio smrt na Evropskom prvenstvu prošle godine, potpisao ugovor sa Brentfordom.
Otkako je krajem prošle godine sporazumno prekinuo saradnju sa Interom, čiji je bio član, Eriksen je prihvatio poziv Brentforda.
Prethodno je prošao rigorozne lekarske preglede u Engleskoj kako bi dobio dozvolu da se vrati profesionalnom igranju fudbala, posle kliničke smrti koju je doživeo 12. juna 2021. godine na Evropskom prvenstvu u utakmici Danska - Finska.
Tada je čak nekoliko minuta bio klinički mrtav majstor fudbala, ali ga je pravovremena reakcija saigrača, pre svih kapitena i heroja Simona Kjera, zatim i lekara sačuvala u životu.
Prve prognoze po pitanju povratka na teren nisu bile optimistične. Glasno se pričalo o tome da je Kristijan završio i da je srećan što je uopšte ostao živ. Usledio je neminovni raskid ugovora sa Interom jer u Italiji ne mogu da igraju fudbaleri kojima je ugrađen defibrilator, što je slučaj sa Eriksenom.
Ipak, on se iz dana u dan sve bolje osećao, prošao je brojne preglede i na kraju je odlučio da prihvati poziv Brentforda koji je trenutno 14. tim na tabeli Premijer lige.
Najbolji fudbaler Danske koji ima želju da nastupi sa reprezentacijom na Mundijalu u Kataru krajem godine, već je igrao u Engleskoj gde je branio boje Totenhema punih sedam godina - od 2013. do 2020. godine.
Nema sumnje da će Eriksen biti veliko pojačanje za „pčelice“ koje imaju osam bodova više od Njukasla, kluba koji je prvi ispod crte u zoni za ispadanje.
Drama tokom utakmice Danske i Finske - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Horor sa hepiendom – Danac je pobedio smrt i ponovo trči za loptom
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SPORT
Borio se za život i želi da se vrati fudbalu — ali ne može u Italiji
Drama tokom utakmice Danske i Finske - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Perina rabona – Zanemeli su svi, ali doktor zna bolje: „Nije kraj“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala