- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MSP Rusije: Prilog švajcarske TV o „nagomilavanju ruskih snaga“ – fejk, histerija dostigla maksimum

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je histerija zapadnih medija u vezi sa rusko-ukrajinskim odnosima dostigla maksimum, ali da je sve prevazišla švajcarska TV SRF koja je objavila prilog sa naslovom „Rusija gomila vojsku na granici sa Ukrajinom“.
Zapravo se radi o pripremama za odbrambene rusko-beloruske manevre „Saveznička odlučnost 2022“ u kojima učestvuju jedinice Istočnog vojnog okruga, objašnjavaju u Ministarstvu.
Kako se navodi u saopštenju, švajcarska TV je napravila novu horor priču za neobaveštenu publiku koju godinama hrane takvim lažnim vestima.
Švajcarskim novinarima su sugerisali da se obrate ruskom Ministarstvu odbrane da ih upoznaju sa činjenicama i da im objasne šta znači „provera odbrambenog potencijala“.
„Histerija u zapadnim medijima oko rusko-ukrajinskih odnosa dostigla je maksimum, ili bolje rečeno, krajnji stadijum ludila. Prilozi su sve apsurdniji, ali sve je prevazišla švajcarska TV koja je emitovala prilog pod nazivom ‘Rusija gomila snage na granici sa Ukrajinom’ “, navodi Ministarstvo.
Kadrovi koje je objavila televizija, navodi se u saopštenju, podsećaju na materijale koji se mogu naći na Guglu kada se kao ključne reči navedu – Rusija, zima, vojna tehnika.
„O spoljnopolitičkom pristupu Rusije detaljno i redovno govori i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, čije se intervjui i izjave, uzgred, prevode na nemački. Koliko juče ministar je u intervjuu za četiri radio stanice rekao jasno da jasnije ne može biti: ‘Ako je do Ruske Federacije, rata biti neće. Mi ne želimo rat’. Tako da pitanje hoće li biti rata treba postavljati na drugim adresama: u Vašingtonu, Briselu, Kijevu“, ističu u Moskvi.
Zapad, uključujući i mediji, mesecima optužuju Rusiju da namerava da izvrši invaziju na Ukrajinu zbog čega koncentriše snage u blizini granice sa Ukrajinom. U Moskvi su nebrojena puta demantovali te tvrdnje kao potpuno neosnovane i istakli da se one koriste kao pokriće za dalje približavanje NATO ruskim granicama.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
RUSIJA
Lavrov: Upozorili smo Ameriku – na bezobrazluk ćemo odgovoriti adekvatno /video/
Lažne vesti, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2022
Podkast
Besni zapadni propagandni rat protiv Rusije, Srbi su to već iskusili | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala