Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Američki izaslanik za Balkan oglasio se o povlačenju vojske sa Kosova

Američki vojnici na Kosovu u okolini Orahovca - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2022
Pratite nas
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da trenutno ne postoje planovi za povlačenje američkih vojnih snaga stacioniranih na Kosovu.
Eskobar je na taj način u intervjuu za prištinski „Reporteri“ prokomentarisao povremene spekulacije o mogućnosti povlačenja američkih trupa sa Kosova, prenosi Kosovo onlajn.
„Sjedinjene Američke Države ostaju privržene suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova i trenutno nema planova za povlačenje trupa iz KFOR“, odgovorio je Gabriel Eskobar, navodeći da „sveobuhvatni sporazum o normalizaciji koji je fokusiran na međusobno priznanje i eventualno članstvo u EU vidi kao najefikasnije dugoročne alate za osiguranje regionalne bezbednosti i prosperitet“.
Reporteri ponavlja da je što se tiče konačnog sporazuma, specijalni izaslanik predsednika Bajdena ponovio stav Sjedinjenih Američkih Država da sporazum sa Srbijom treba da se „fokusira na međusobno priznanje“.
„Cilj SAD je sveobuhvatan sporazum koji normalizuje odnose Srbije i Kosova, fokusiran na međusobno priznanje“, rekao je Eskobar.
Eskobar je u intervjuu naveo dalje da će zajedno sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom boraviti u Prištini, Beogradu i Briselu od 31. januara do 4. februara.
Priština, zastave tzv. Kosova i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
SRBIJA
Eskobar poručio Prištini: Formirati ZSO, sprovesti odluku o Visokim Dečanima i omogućiti glasanje
Član tajne službe ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
SRBIJA
Dvojac iz Amerike i Evrope stiže u Beograd i Prištinu – šta donose u „prtljagu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala