https://lat.sputnikportal.rs/20220127/stari-ruski-recept-za-najsocnije-palacinke-1133570667.html
Stari ruski recept za najsočnije palačinke
Stari ruski recept za najsočnije palačinke
Sputnik Srbija
Teško je zamisliti omiljeniju poslasticu od sočnih palačinki. Popularne su sada kao i pre 30 ili 50 godina. Ovaj recept za palačinke ima nekoliko trikova koje... 27.01.2022, Sputnik Srbija
2022-01-27T14:40+0100
2022-01-27T14:40+0100
2022-01-27T14:40+0100
rusija
rusija
rusija – društvo
stil života
društvo
magazin
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/03/09/1124808612_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_92af3636a2c1879b1db06aae8de4dcb8.jpg
Recept po kome su žene u sovjetskoj Rusiji pravile palačinke veoma je jednostavan, a ukućani i gosti budu iznenađeni neverovatnim ukusom i traže repete. Naše domaćice uglavnom ne koriste kefir i puter u svojim receptima, a to je ono što ovde pravi razliku.Sastojci:PripremePomešajte sve sastojke, prethodno izvađene iz frižidera i odstojale na sobnoj temperaturi. Zamesite testo. Ne morate dodavati sodu bikarbonu ili kvasac.Testo se zatim ostavi u frižideru na sat vremena, pa tako palačinke ispadnu vazdušastije.Zagrejte tiganj, koji bi najbolje bilo da je od livenog gvožđa. Sipajte testo i pržite palačinke sa svake strane dok ne porumene.Svaku palačinku obilno podmažite otopljenim puterom. Zahvaljujući ovom sastojku ivice palačinki se neće osušiti. Naravno da su palačinke sa puterom kaloričnije, ali imaju neverovatan kremasti ukus, prenosi ruski portal Belnovosti.
https://lat.sputnikportal.rs/20220117/recept-za-cudesni-hleb-koji-je-spasavao-srpske-vojnike-1133390222.html
https://lat.sputnikportal.rs/20210308/pivo-kvas-i-vino-ruski-kuvar-na-dan-maslenice-otkriva-najekstravagantnije-sastojke-za-palacinke-1124798936.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/03/09/1124808612_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_f3dc651cd015a8da217594f7240d05d4.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
rusija, rusija – društvo, stil života, društvo, magazin
rusija, rusija – društvo, stil života, društvo, magazin
Stari ruski recept za najsočnije palačinke
Teško je zamisliti omiljeniju poslasticu od sočnih palačinki. Popularne su sada kao i pre 30 ili 50 godina. Ovaj recept za palačinke ima nekoliko trikova koje sigurno niste znači.
Recept po kome su žene u sovjetskoj Rusiji pravile palačinke veoma je jednostavan, a ukućani i gosti budu iznenađeni neverovatnim ukusom i traže repete. Naše domaćice uglavnom ne koriste kefir i puter u svojim receptima, a to je ono što ovde pravi razliku.
Pomešajte sve sastojke, prethodno izvađene iz frižidera i odstojale na sobnoj temperaturi. Zamesite testo. Ne morate dodavati sodu bikarbonu ili kvasac.
Testo se zatim ostavi u frižideru na sat vremena, pa tako palačinke ispadnu vazdušastije.
Zagrejte tiganj, koji bi najbolje bilo da je od livenog gvožđa. Sipajte testo i pržite palačinke sa svake strane dok ne porumene.
Svaku palačinku
obilno podmažite otopljenim puterom. Zahvaljujući ovom sastojku ivice palačinki se neće osušiti. Naravno da su palačinke sa puterom kaloričnije, ali imaju neverovatan kremasti ukus,
prenosi ruski portal Belnovosti.