00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
Bez saradnje Srba i Rusa nema ostvarenja slovenskog sna
16:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
Hoće li biti Trećeg svetskog rata
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Dualnost Milene Pavlović Barili“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stari ruski recept za najsočnije palačinke

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaPalačinke ispečene za Maslenicu
Palačinke ispečene za Maslenicu - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
Pratite nas
Teško je zamisliti omiljeniju poslasticu od sočnih palačinki. Popularne su sada kao i pre 30 ili 50 godina. Ovaj recept za palačinke ima nekoliko trikova koje sigurno niste znači.
Recept po kome su žene u sovjetskoj Rusiji pravile palačinke veoma je jednostavan, a ukućani i gosti budu iznenađeni neverovatnim ukusom i traže repete. Naše domaćice uglavnom ne koriste kefir i puter u svojim receptima, a to je ono što ovde pravi razliku.

Sastojci:

4 jaja;
500 ml mleka;
500 ml kefira;
3 kašike šećera;
pola kašičice soli;
1 šolja brašna;
puter.

Pripreme

Pomešajte sve sastojke, prethodno izvađene iz frižidera i odstojale na sobnoj temperaturi. Zamesite testo. Ne morate dodavati sodu bikarbonu ili kvasac.
Testo se zatim ostavi u frižideru na sat vremena, pa tako palačinke ispadnu vazdušastije.
Zagrejte tiganj, koji bi najbolje bilo da je od livenog gvožđa. Sipajte testo i pržite palačinke sa svake strane dok ne porumene.
Svaku palačinku obilno podmažite otopljenim puterom. Zahvaljujući ovom sastojku ivice palačinki se neće osušiti. Naravno da su palačinke sa puterom kaloričnije, ali imaju neverovatan kremasti ukus, prenosi ruski portal Belnovosti.
Pekari jedne ratne pekara u Velikom ratu pakuju tain u vreće u kojima je dostavljan borbenim jedinicama Srpske vojske na frontu
 - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SRBIJA
Recept za čudesni hleb koji je spasavao srpske vojnike
Palačinke sa kavijarom - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pivo, kvas i vino: Ruski kuvar na dan Maslenice otkriva najekstravagantnije sastojke za palačinke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala