- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Terzić o Borjanovom statusu i Piksiju: „Već 15 godina nije bio na Marakani...“

© Foto : FK Crvena zvezdaGeneralni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, poručio je da Milan Borjan koji je napustio pripreme u Turskoj zbog obaveza sa reprezentacijom Kanade, ostaje kapiten i golman srpskog šampiona. Podsetimo, pred kraj 2021. godine došlo je do sukoba u svlačionici, pričalo se o tome da će iskusni čuvar mreže napustiti Marakanu, ali do toga neće doći.
Zvezdan Terzić gostovao je u jutarnjem programu TV Prva gde je pričao o aktuelnim temama vezanim za Crvenu zvezdu.
Fokus je bio na prošlogodišnjem sukobu u svlačionici gde je Milan Borjan kao kapiten stao u zaštitu saigrača u razgovoru povišenih tonova sa trenerom Dejanom Stankovićem, jedna od neibežnih tema bio je i odnos sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem.
Razne priče kružile su od tada, konstantno se pričalo i pisalo da će Borjan napustiti Zvezdu, što je on čak i zatražio od kluba da sporazumno raskinu ugovor, ali ništa od toga.
Terzić je jasno i glasno još jednom poručio da reprezentativac Kanade koji je napustio pripreme Zvezde u Antaliji, kako bi se stavio na raspolaganju selektoru za kvalifikacione utakmice, posle čega će se vratiti da bude sa ekipom, ostaje. Borjan sa sa Kanadom ima utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i očekuju ih tri susreta u periodu od 28. januara do 3. februara.
Borjan ostaje golman i kapiten Crvene zvezde. Svesni smo da društvene mreže i portali često objavljuju netačne informacije. Ostaje u Zvezdi, to se nije dovodilo u pitanje. Nikada nije rekao da je imao probleme sa upravom, bilo je varnica u svlačionici, ali to je normalno u svakom klubu gde su rezultati neophodni i veliki, tu je strast i reakcija je burnija nego što su navijači navikli. Desila se mala iskra u svlačionici. Ne može da ti prija ako izgubiš dva boda od nekog Radnika iz Surdulice na Marakani kada imaš minus tri boda. Naravno da je reakcija bila burna sa svih strana, kada je puls na 200 naravno da padnu neke reči, ali ja sam zadovoljan što je bila takva zvezdaška reakcija. Ne bi mi prijalo da izgubimo dva boda protiv Radnika i zagrlimo se i kao sve je u redu. Borjan ima važići ugovor sa Zvezdom, učinićemo sve da završi karijeru u Zvezdi. Najbolji je golman kog smo imali u poslednjih 30 godina. Nije to bio sukob, to su bile varnice, stao sam na stranu Dejana Stankovića i tako će uvek biti. Mora da postoji hijerarhija. Stanković je šef Borjanu i radi se o zaštiti sistema. Niko nije iznad kluba, ovo je svetinja koja ima uređen sistem. Pomirili su se. Taj problem u Zvezdi više ne postoji“, rekao je Terzić za TV Prva.
Osvrnuo se generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana i ličnog odnosa sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem. Poznato je da su u prošlosti putem medija imali manjih razmirica, a Terzić o svemu tome kaže:
„Imam korektan odnosa sa Stojkovićem. Prvi sam mu čestitao posle Lisabona i rekao da je direktno on doprineo tome. Zvezda je iznad Terzića, Džajića i Piksija, ali mi nije normalno da Zvezda niže toliko uspeha i da neko ko je bio veliki igrač kluba ne pošalje poruku i čestita. Kada neko od naših napravi dobar rezultat, meni je drago. Moja ljudska obaveza je bila da čestita. On je moja generacija, sarađivali smo. Zvao sam ga da dođe na Marakanu. On već 15 godina ne dolazi na taj stadion. Da li je imao nekih neprijatnosti, ne znam. Meni je puno srce što su svakog dana tu velike legende kluba. Ja bih voleo da Piksi reši svoje probleme i da dođe“, istakao je Terzić.
Takođe, prvi operativac srpskog šampiona potvrdio je transfere Marka Lazetića u Milan, kao i Njegoša Petrovića, najverovatije, u Granadu.
„Što se Lazetića tiče, mi smo sa Milanom sve dogovorili. Dobili smo zvaničnu ponudu, ostalo je još da Marko ugovori svoje obaveze i u naredna dva tri dana ćemo završiti čitav posao. Veliko priznanje za Zvezdu kao klub je da ima igrača za Milan“, rekao je Terzić.
Zvezda bi za dva pomenutra transfera trebalo da inkasira oko sedam miliona evra.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Tadić laserski precizan – Ajaks slavio u velikom holandskom derbiju /video/
Vlahović, Gajić i Mitrović slave gol Srbije protiv Irske - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
„Nevidljivi neprijatelj“ ponovo napao Mitrovića i Vlahovića
Milovan Rajevac  - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Ministar je preneo nezadovoljstvo naroda, a to je Srbina koštalo posla
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala