- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nevidljivi neprijatelj“ ponovo napao Mitrovića i Vlahovića

© REUTERS / MARKO DJURICAVlahović, Gajić i Mitrović slave gol Srbije protiv Irske
Vlahović, Gajić i Mitrović slave gol Srbije protiv Irske - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
Pratite nas
Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića nemoguće je zaustaviti na terenu, u to su se uverili rivali u Čempionšipu u Seriji A, gde dvojica Srba vode na listi strelaca. Ipak, ovog vikenda nije ih bilo u protokolu za mečeve svojih klubova, a kako je navedeno razlog je virus korona.
„Nevidljivi neprijatelj“, jedini koji može da zaustavi srpske gol-mašine, ponovo je napao, s obzirom na to da su i Mitrović i Vlahović već pobedili pomenuti virus.
Obojica su na poslednjim redovnim testiranjima dobili pozitivan nalaz i to je isključiv razlog što nisu predvodili napade svojih timova.
Fiorentina se oglasila u subotu da Dušan Vlahović, inače prvi strelac Serije A sa 17 golova, koliko ima i Ćiro Imobile, neće biti sa timom za meč sa Kaljarijem (nedelja 12.30) jer je ponovo pozitivan na virus korona, a identičan je slučaj sa Mitrovićem koji je u subotu propustio pobedu Fulama na gostovanju Stouku (2:3).
Mitrović je sa 27 pogodaka ubedljivo prvi strelac Čempionšipa, drugog po jačini takmičenja kada je engleski fudbal u pitanju, ali je bio onemogućen da popravi golgeterski učinak, s tim što će se vratiti čim dobije negativan nalaz, a to bi moglo da se dogodi već u ponedeljak.
„Nisam igrao danas zbog korone. Normalno treniram kod kuće, bez simptoma sam. Ako budem negativan na sledećem testu, u ponedeljak se vraćam u tim. Trebalo bi BOže zdravlja da budem spreman za sledeću utakmicu“, poručio je rekorder po broju golova za reprezentaciju Srbije za „Butasport.rs“.
Podsetimo, Mitrović je u februaru 2021. godine bio pozitivan na virus korona i propustio je nekoliko mečeva tima iz Londona, dok je Vlahović oko kojeg se otimaju najveći svetski klubovi, a u toj trci trenutno vodi Juventus, bio pozitivan još u početku pandemije u aprilu 2020. godine.
Poznavajući kvalitet i mentalnu snagu srpskih napadača Mitrovića i Vlahovića, potpuno je realno da će, kada se vrate na teren, nastaviti tamo da terorišu protivničke golmane i mreže.
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
SPORT
„Tvoja slava i njihova sramota živeće doveka“ – sa Ostrva stiže jaka poruka Đokoviću
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
SPORT
Mitrović sa Fulamom napisao istoriju engleskog fudbala
Stiven Bergvajn - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
SPORT
Odbili su milione i dobili heroja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala