- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odbili su milione i dobili heroja

© AP Photo / Rui VieiraStiven Bergvajn
Stiven Bergvajn - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2022
Pratite nas
Fudbaleri Totenhema stigli su do pobede nad Lesterom u gostima – 3:2 u 17. kolu Premijer, a Stiven Bergvajn poneo je epitet heroja jer je postigao dva pogodka u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Holanđanin je pogađao mrežu „lisica“ u 95. i 97. minutu i ispostavilo se da su Sparsi doneli pravu odluku kada su odbili ponude Ajaksa jer su dobili heroja.
Tim koji sa klupe vodi Antonio Konte je u dva navrata bio primoran da juri rezultat, ali je na kraju uspeo da odnese čitav plen sa nezgodnog gostovanja na King Pauer stadionu.
Bergvajn je često na marginama kod italijanskog stručnjaka jer ima paklenu konkurenciju u napadu, pre svega je to mesto klasične devetke zacementirano za Harija Kejna, tu su još i Korejac Son i Brazilac Mura, ali kad god Holanđanin dobije priliku maksimalno je iskoristi.
Ovoga puta Stiven Bergvajn ušao je u igru u 79. minutu umesto levog beka Serhija Regilona, što i ne čudi jer je Totenhem imao gol zaostatka od 76. minut i na semaforu je stajao rezultat 2:1.
Iskusni napadač za kojeg je Ajaks u januaru u dva navrata nudio milione i slao zvanične ponude, uspeo je za svega 79 sekundi dvaput za zatrese mrežu.
Prvo je u 95. minutu matirao Kaspera Šmajhela, da bi na početku 97. minuta učinio isto, obezbedivši „pevcima“ tri velika i neočekivana boda za peto mesto na tabeli Premijer lige sa 36 bodova, dok je Lester deseti sa 25 osvojenih bodova.
Odluka kluba iz Londona da odbije milione za svog rezervnog napadača, za kojeg su tražili od Ajaksa daleko više novca –15 miliona, ispostavila se kao ispravna, jer je Bergvajn čovek koje trenutno slave svi navijači Totenhema.
Dejan Majes, selektor futsal reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
Selektor otkrio cilj Srbije na Evropskom prvenstvu: Znamo šta želimo i možemo
Duel tokom kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine između Srbije i Republike Irske - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
FIFA odredila cene: Gledajte Srbiju u Kataru za 61 dolar, ali tu je jedan uslov...
Jakov Vulić  - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Jakov brani Srbiju u dve uniforme – i za Sputnjik otkriva kako je to moguće: „Mnogi su iznenađeni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala