- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaku podrška i iz „svemira“

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, koji se susreo sa nepravdom i političkom odlukom je deportovan iz Australije, gde mu je zabranjeno učešće na njegovom omiljenom Grend slemu, dobio je podršku od čoveka koji je skočio sa ivice svemira. U pitanju je Austrijanac Feliks Baumgartner.
Pomenuti Feliks postao je planetarno popularan 2012. godine kada je izveo skok sa ivice svemira što su pratili milioni ljudi tokom prenosa koji je išao uživo.
Za Austrijanca nije bitno ko će osvojiti Australijan open koji je u punom jeku, jer na njemu nema Srbina koji je u Melburnu neprikosnoven. Devet puta je Novak Đoković, svetski broj jedan podizao trofej, a ovoga puta mu je to pravo oduzeto jer je deportovan iz zemlje posle 11 dana agonije koju je proživeo, a u dva navrata bio je pritvoren u hotelu za migrante, ozloglašenom „Parku“.
„Nije važno ko će osvojiti Australijan open, to nikada neće biti prava pobede bez Đokovića. Novaka su pobedili političari i kovid restrikcije na sudu, a ne neki teniser na centalnom terenu“, glasila je poruka na društvenim mrežama čoveka koji je bio u svemiru.
A dok Novaku koji posle svega lošeg što mu se dogodilo u Australiji „puni baterije“ u Srbiji i Crnoj Gori, podrška stiže sa sa svih strana sveta, Danil Medvedev je nastavio svoj pohod ka trofeju, koji bi u slučaju da podigne, koštao Srbina gubitka prvog mesta na ATP listi.
Nekadašnja američka teniserka Kris Evert - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Snažna poruka legendarne Amerikanke: Pogledajte i drugu stranu /video/
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SPORT
Vilander o Nadalu: „Ježim se kada ga gledam“
Skot Morison (levo) i Danijel Endruz (desno) - premijer Australije i premijer Viktorije - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Premijer ponovo o Đokoviću: Taj momak je mislio da je veći od turnira – pa nije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala