- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čilić šokirao Rusa – imao set loptu za 2:0 protiv Kanađanina, pa izgubio

© AP Photo / Simon BakerMarin Čilić
Marin Čilić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Hrvatski teniser Marin Čilić okončao je učešće na Australijan openu, pošto je od njega bio uspešniji Feliks Ože-Alijasim. Hrvat je propustio set loptu za vođstvo od 2:0, što je Kanađanin iskoristio i stigao je do preokreta 6:2, 6:7, 2:6, 6:7.
Marin Čilić uspeo je na paravi čudo i da eliminiše Rusa Andreja Rubljova, ali je u osmini finala zaustavljen od Feliksa Ože-Alijasima.
Hrvat koji je 27. reket sveta odlično je otvorio meč i već u trećem gemu stigao je do brejka, dok je sebično čuvao svoj servis.
U sedmom gemu uspeo je još jednom da brejkne rivala, kasnije je rutinski osvojio gem na sopstveni servis što je bilo dovoljno za impresivnih 6:2 na startu osmine finala.
U drugom setu igralo se gem za gem, bez brejka, da bi Čilić u desetom gemu spasio čak tri brejk lopte, posle čega je uspeo da se izbori za tajbrejk.
Upravo je u tajbrejku Marin propustio priliku da povede sa 2:0 u setovima pošto je imao set loptu pri rezultatu 6:5. Usledila je serija poena mlađeg Kanađanina koji je uspeo posle drame da slavi rezultatom 9:7.
Upravo se pomenuti tajbrejk i propuštena lopta iskusnog 33-godišnjeg Hrvata ispostavio kao ključan momenat ovog susreta.
U trećem setu Čilić kao da nije više imao snage da parira devetom igraču sveta koji je sa dva brejka stigao bez problema do seta 6:2 i poveo je ukupnim rezultatom 2:1.
Ipak, u četvrtom setu se Čilić potpuno vratio i izgledao je odmorno, sveže, ali ni to nije bilo dovoljno za razigranog Kanađanina.
Feliks Ože-Alijasim je slavio u četvrtom setu posle tajbrejka. Nije bilo brejka tokom 12 gemova, ušlo se u tajbrejk u setu koji je trajao 65 minuta, a na kraju je Alijasim slavio rezultatom 7:4 i plasirao se u četvrtfinale.
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SPORT
Vilander o Nadalu: „Ježim se kada ga gledam“
Nekadašnja američka teniserka Kris Evert - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Snažna poruka legendarne Amerikanke: Pogledajte i drugu stranu /video/
Skot Morison (levo) i Danijel Endruz (desno) - premijer Australije i premijer Viktorije - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Premijer ponovo o Đokoviću: Taj momak je mislio da je veći od turnira – pa nije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala