- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev preko Amerikanca do četvrtfinala – živi san o rušenju Đokovića

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKERuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Amerikancem Maksimom Kresijem rezultatom 6:2, 7:6, 6:7, 7:5. Na taj način drugi reket sveta nastavio je svoju misiju i pohod ka vrhu ATP rang liste, što je isključivo moguće ukoliko podigne trofej u Melburnu.
Danil Medvedev je prošle godine u finalu Australijan open poražen od Novaka Đokovića, a pošto sada nema srpskog tenisera kojem će biti oduzeto 2.000 bodova, Rus ima idealnu priliku da zasedne na čelo liste najboljih igrača.
Na putu ka ostvarenju tog sna Medvedev mora da pobedi sve mečeve na prvom Grend slem turniru, ali kako trenutno igra to uopšte ne deluje kao nemoguća misija.
U susretu koji je trajao tri i po sata, Rus je ipak morao dobro da se preznoji protiv Amerikanca kojeg je razoružao u četiri seta, a na trenutke je pokazivao i znake nervoze.
Uvodna dva seta pripala su Rusu. Prvi dominantno rezultatom 6:2, dok je u drugom bilo daleko teže i rezultat je bio 7:5.
Taman kada su mnogi verovatno pomislili da će se Medvedev prošetati do četvrtfinala kroz tri seta, usledilo je „buđenje“ Maksima Kresija, koji je posle tajbrejka (7:4) i velike borbe uspeo da prepolovi zaostatak u setovima – 2:1.
Ipak, ispostavilo se da je to bilo sve od Amerikanca koji je dao sve od sebe, ali je u u četvrtom setu morao da položi reket, kasnije i da pruži ruku na mreži Medvedevu koji je slavio rezultatom 7:5 i plasirao se među osam najboljih u Melburnu.
Inače, u trećem gemu četvrtog seta dogodila se interesantna situacija jer je Rus imao brejk loptu i želeo je što pre da slomi otpor rivala, ali se Kresi vratio odličnim servisima i vinerima, a Medvedev je prokomentarisao: „Ovo je tako dosadno“.
Rus je okončao meč osmine finala sa 15 as udarac, imao je 60 vinera i svega 11 grešaka. S druge strane, Amerikanac je imao 18 udaraca, ali i 18 duplih servirs grešaka, uz 49 promašaja iz igre.
Danilu Medvedevu na putu ka polufinalu AO stoji Francuz Feliks Ože-Alijasim koji je eliminisao Marina Čilića.
Marin Čilić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SPORT
Čilić šokirao Rusa – imao set loptu za 2:0 protiv Kanađanina, pa izgubio
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
SPORT
Vilander o Nadalu: „Ježim se kada ga gledam“
Nekadašnja američka teniserka Kris Evert - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Snažna poruka legendarne Amerikanke: Pogledajte i drugu stranu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala