- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Demanti iz Australije – „Novak može da igra“

© AP Photo / Hamish BlairKreg Tajli i Novak Đoković
Kreg Tajli i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
Pratite nas
Kreg Tejli, direktor Australijan opena, rekao je da će Novak Đoković naredne godine biti u mogućnosti da zaigra na prvom Grend slemu u sezoni.
Nakon što je Novak Đoković bio deportovan iz Australije postojala je opasnost da prvi reket sveta naredne tri godine neće moći da uđe u tu zemlju.
Međutim, Kreg Tajli, direktor turnira, demantovao je tu tvrdnju i istakao da će Australijan open ponovo dočekati Novaka.
„Da, moći će da igra. Naravno, mora prvo da prođe ovu godinu, ali na njemu će biti odluka da li će igrati. Na kraju krajeva on je prvi teniser sveta i zaista voli Australijan open“, istakao je Tajli.
Pojavila se i informacija da će Đoković tužiti turnir, ali Tajli je uveren da se to neće dogoditi i da je vest o tome neistina.
Ne, neće nas tužiti. Postoji mnogo vesti o različitim stvarima, ali smo i dalje u poziciji da se koncentrišemo na organizaciju turnira u ovom trenutku i nastavićemo da organizujemo sjajan turnir“, istakao je Tajli.
Direktor Australijan opena objasnio je da je organizacija turnira imala problema tokom priprema zbog pandemije korona virusa.
„Znali smo da nas čeka težak period i zato je bilo dosta kontradiktornosti i složenosti informacija“, objasnio je Tajli.
Tajli je istakao da će se truditi da naredne godine turnir bude na još višem nivou jer je cilj da igrači uživaju kada dođu u Australiju.
„Kao što radimo svake godine, pregledaćemo šta smo uradili dobro, a šta možemo bolje. Tenis se razlikuje od drugih sprotova. Ono što treba da uradimo je da igračima ponudimo okruženje koje vole i da im ovo bude omiljeno mesto za igru“, zaključio je Tajli.
Srpski teniser Miomir Kecmanović na susretu protiv Lorenca Sonega - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Kraj za Kecmanovića – borio se, ali je Francuz bio prejak
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Australija je deportovala Novaka, ali ga Holandija čeka raširenih ruku
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
SPORT
Nadal priznao: Đoković i Federer su oduvek bili bolji od mene
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala