- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal priznao: Đoković i Federer su oduvek bili bolji od mene

© AP Photo / Nick WassRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal priznao je da su Novak Đoković i Rodžer Federer oduvek bili bolji od njega na betonu.
Nadal je tokom Australijan opena dobio pitanje o podlogama koje mu odgovaraju, odnosno betonu koji je imao najveći uticaj na njegove povrede.
„Nisam bio najbolji igrač na betonu. Rodžer i Novak su oduvek bili bolji od mene na toj podlozi, nema sumnje. Ali, uspeo sam da se dostojno takmičim tokom svih ovih godina, uspeo sam i da osvojim neke važne turnire“, istakao je Nadal.
Popularni „Kralj šljake“ je Australijan open osvojio jednom, a US open čak četiri puta, dok mu je ostalih 15 Grend slem titula dolazilo na travi (Vimbldon, 2) i šljaci (Rolan Garos, 13).
„Tokom godina sam morao da prilagodim svoju igru za beton jer sam imao mnogo fizičkih problema. Morao sam da nađem načine da budem konkurentan, ponekad i previše agresivan. Mislim da sam poboljšao ritern, servis, stav, razumevanje igre... Na početku karijerei osvojio sam tri turnira na betonu: Montreal, Madrid i Peking“, objasnio je Rafa.
Novinari su podsetili i na to da je Rafa 2022. godinu počeo nakon što se nekoliko meseci pred kraj 2021. oporavljao od povrede stopala, ali mu to nije smetalo da momentalno po povratku osvoji turnir iz serije 250 u Melburnu i lako dođe do osmine finala Ozi opena, gde ga očekuje duel sa Adrijanom Manarinom u nedelju.
„Imali smo mnoge nedoumice, ne samo za Australijan open već i za moj povratak generalno. Moramo da pronađemo način da kontrolišemo bol u stopalu, da nastavim da igram. To je cilj. Iskreno, nisam ni mnogo često trenirao, mesecima se nisam takmičio a ono što mi treba su definitivno mečevi. Svakim danom sam sve bolji i zbog toga sam srećan“, podvukao je iskusni Španac.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Nadal čoveku koji je opsednut Novakom rekao: „Veliki je, ali biće sjajan turnir i bez njega“
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SPORT
Đoković i Nadal nisu sa ove planete – ovo su momenti zbog kojih nam je stao dah /video/
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
SPORT
Nadal na meti kritika: Evo ti Federer i Gejts, Đoković je čovek od časti!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala