- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kijev razočaran porukama iz Berlina

© Sputnik / StringerTrg nezavisnosti u Kijevu
Trg nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da je Kijev zahvalan Nemačkoj na diplomatskim naporima za rešenje konflikta u Donbasu, ali da najnovije poruke iz Berlina predstavljaju razočarenje.
„Nedavne izjave iz Nemačke o nemogućnosti isporuka Ukrajini odbrambenog naoružanja, konkretno dozvola trećim stranama da to urade, kao i izjave o besperspektivnosti vraćanja Krima u sastav Ukrajine, dileme u vezi sa isključivanjem Rusije iz sistema SVIFT – nisu u skladu sa nivoom naših odnosa i aktuelnom bezbednosnom situacijom. Ukrajina je zahvalna za već pruženu pomoć počev od 2014. godine i diplomatske napore ali sadašnje izjave iz Nemačke razočaravaju i u suprotnosti su sa tom podrškom i naporima“, napisao je Kuleba na Tviteru.
Podsetimo, nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht izjavila je za „Velt“ da je Nemačka na strani Kijeva, ali da isporuke oružja ne mogu da doprinesu prevazilaženju konflikta.
„U februaru će biti predata poljska bolnica, biće organizovana i obuka i to je sve finansirala Nemačka sa 5,3 miliona evra... Mi smo na strani Kijeva, sada moramo da učinomo sve u cilju deeskalacije. Isporuke oružja sada ne bi pomogle i čitava federalna vlada tako misli“, rekla je Labreht za „Velt“.
Ukrajinska vojska na aerodromu prima američke protivbaterijske radarske sisteme AN/TPQ-36. (arhivska fotografija) - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
VOJSKA I NAORUŽANJE
U Kijev stigla nova partija američkog naoružanja, Berlin: Naša artiljerija ne može dalje iz Estonije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala