- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ranjena Srbija sanja osvetu: „Hrabro na prvake Evrope i sveta“

© Foto : Fudbalski savez SrbijeFutsal reprezentacija Srbije
Futsal reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Futsaleri Srbije u sredu od 17.30 u Amsterdamu otvaraju Evropsko prvenstvu i već na startu imaće pakleno težak zadatak, jer im je rival selekcija Portugalije. Evropski i svetski prvak udariće na desetkovane Orlove.
Povrede i virus korona kroje tim selektoru Dejanu Majesu. Zbog pozitivnog nalaza na Kovid 19 u Beogradu je ostao Ninoslav Aleksić, koji će se nakandno priključiti ekipi.
Pozitivan na testiranju u Holandiji bio je i iskusni Slobodan Rajčević, a automatski je to značilo da i njegov cimer Nikola Matijević mora u izolaciju.
Prethodno su zbog povreda otpali Jovan Lazarević i Miloš Stojković. Lazarević koji spada među deset najboljih futsalera sveta, doputovao je sa ekipom i mogao bi da zaigra u nekom od predstojećih mečeva.
„Bez obzira na sve hendikepe koji su nas zadesili, očekujem da se igrači bore za dres Srbije od prvog do poslednjeg minuta i pruže maksimum. Želimo da ostavimo pozitivan utisak kako bi nastavak prvenstva bio onakav kakav priželjkujemo. Odradili smo jedan trening, navikli se na podlogu, a hrabri nas činjenica da se Jovan Lazarević polako oporavlja i očekujemo da nastupi na ovom šampionatu. Portugaliju dobro poznajemo, važno je da uđemo hrabro u meč“, izjavio je Majes za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Povredama osakaćena Srbija juri čudo i sanja osvetu protiv Portugalije koja je eliminisala u nokaut fazi na Svetskom prvenstvu održanom prošle godine.
Ipak, jasno je da neće biti lako jer je rival najbolja selekcija planete. Utakmice na EP u Holandiji biće odigrane bez prisustva publike zbog aktuelne epidemiološke situacije, a jasno je da bi dvorana "Johan Krojf" u Amsterdamu bila dupke puna da je situacija drugačija.
„Domaćin je imao smenu generacija i nije se slučajno izborio za domaćinstvo EP. Sve bi naravno bilo bolje i lepše da se igra pred publikom, ali zbog virusa korona navikli smo već da igramo pred praznim tribinama. Hendikep za sve, najviše za domaćina i organizatora, ali bez obzira na sve na nama je da pružimo maksimum kako bismo mogli da ostvarimo rezultate koje želimo“, objasnio je Majes.
Srbije i Portugalija od 17.30 u direktnom prenosu na RTS 2 otvaraju Evropsko prvenstvo i moći ćete uživo uz Sputnjik sport da pratite sve dešavanja sa tom meča.
U Grupi A nalaze se još Ukrajina i domaćin Holandija koji će odmeriti snage od 20.30.
Jakov Vulić  - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Jakov brani Srbiju u dve uniforme – i za Sputnjik otkriva kako je to moguće: „Mnogi su iznenađeni“
Rukometaši Srbije tokom utakmice protiv Francuske u Zrenjaninu - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Srbija je pokazala novo lice: „Nadamo se da nas virus neće 'ubiti' kao sada“
Zoran Terzić – selektor odbojkašica Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
„Ne treba trošiti reči na to koliko je teško napustiti Srbiju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala