- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne treba trošiti reči na to koliko je teško napustiti Srbiju“

© AP Photo / Manu FernandezZoran Terzić – selektor odbojkašica Srbije
Zoran Terzić – selektor odbojkašica Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Zoran Terzić, proslavljeni srpski odbokaški trener, posle dvadeset godina napustio je čelo ženske reprezentacije, a za zvaničan sajt Saveza objasnio je zašto nije produćio ugovor.
„Nekako smo svi bili svesni da će jednog dana doći i taj momenat kad ću prestati da budem trener reprezentacije. I ja i ljudi iz saveza i igračice. Desilo se na jubilej, 20 godina rada, dođe do toga da više nisam trener. Sigurno je da prvo dugujem ogromnu zahvalnost, pre svega svim igračicama. Bilo ih je mnogo koje su učestvovale u našoj priči. Svim mojim saradnicima bez kojih ne bismo napravili te rezultate i savez koji je uvek stajao iza nas i pomagao da ostvarimo ovo što smo ostvarili“, rekao je Terzić za Odbojkaški savez Srbije.
Terzić je sa nacionalnim timom za 20 godina osvojio isto toliko medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima.
„Ne treba trošiti reči na to koliko je teško. Posle 20 godina ne može da bude lako da se donese takva odluka, ali u razgovoru sa čelnim ljudima saveza, neke moje motivacije i nove energije i svega drugog, takav je dogovor bio. Da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim, što se kaže, od naše reprezentacije neko vreme, ali definitivno je da tu reprezentaciju osećam kao svoju svih ovih 20 godina. Drugu zemlju nemam i u svakom smislu i momentu ću uvek biti na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći. Da li je tražio novi trener, savez ili bilo ko od igrača. Osećam reprezentaciju kao svoju i tako će biti do kraja života“.
Među brojnim medaljama se nalaze i zlata sa svetskih i evropskih prvenstava i srebro i bronza sa Olimpijskih igara.
„Imamo respektabilnu ekipu koja može da zadrži ovaj nivo rezultata, možda čak i da ga poboljša. To je skup takvih devojaka koje su navikle da pobeđuju i žele da igraju za reprezentaciju svim srcem i to je osnovno što nas je vodilo ka uspesima. Puno sreće, naravno, sve najbolje želim i mom nasledniku i ekipi i savezu. Još jednom, uvek ću biti tu, sa srećom“, zaključio je Terzić.
Rastanak Srbije i Zorana Terzića posle 20 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala