- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je pokazala novo lice: „Nadamo se da nas virus neće 'ubiti' kao sada“

© Foto : Youtube/ RTV Santos ZrenjaninRukometaši Srbije tokom utakmice protiv Francuske u Zrenjaninu
Rukometaši Srbije tokom utakmice protiv Francuske u Zrenjaninu - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Rukometna reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj već u prvoj rundi, ali je ostavila odličan utisak i najavila da u budućnosti može od sebe da očekuje bolje rezultate. Nažalost, uslov za to nije samo dobra igra, već i kraj pandemije virusa korona.
Srpski tim je bio osakaćen virusom, a poboljšanju okolnosti nije doprinela ni organizacija turnira u Mađarskoj, na koju su upućivali ne samo iz srpskog, već i iz ostalih timova, apostrofirajući da gotovo da nema zaštite od širenja zaraze.
Srbija je takmičenje završila porazom od Francuske, ali nema razloga za sramotu jer je pružila dobar otpor jednoj od najboljih ekipa sveta.
„Utakmica je trajala samo nekoliko minuta. Posle tri odbrane Žerara, primili smo tri gola. Pokušali smo da nađemo rešenja za igru unutar šest metara, ali on je izvanredno branio. Imao je čak devet puta u prvom poluvremenu. Tim se tada raspao. Pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, pokažemo ljudima kako želimo da nastavimo sa borbom, rekao je selektor Toni Đerona posle meča.
On je podsetio da je Francuska olimpijski šampion.
„Mi moramo da nastavimo sa radom, a nadam se da nas u narednim aktivnostima virus neće ubiti kao ovog puta", naveo je selektor.
Srbija je nastup u Segedinu završila sa jednom pobedom i dva porazom, a pre dolaska na Evropsko prvenstvo tim je imao veliki problem sa virusom korona i zbog čega nije odigrao nijedan pripremni meč.
„Bilo je dobro iskustvo. Potrebno nam ga je više, kao što smo pokazali protiv Francuza. U našem timu samo su sedmorica igrača igrala evropska takmičenja sa svojim klubovima. Za godinu dana smo odigrali samo deset utakmica, uključujući tri na ovom turniru. To nije dovoljno, moramo da radimo mnogo više. Trebalo je da igramo više mečeva, ali pripreme su nam otežane zbog haotične situacije sa kovidom. Nisu problem igrači koji su pošli sa nama, nismo imali dovoljno vremena da radimo sa njima“, pojasnio je Đerona.
Iskustvo je ono što je nedostajalo, jasno je, a to je apostrofirao i kapiten Mijajlo Marsenić, navodeći da igra ekipe u prvom poluvremenu duela sa Francuskom ne može da se opravda.
„Pokazali smo u drugom poluvremenu da možemo da igramo i zbog toga mi je teško. Fali nam iskustvo, nadam se da ćemo uz neke starije igrače ostvariti bolje rezultate. Ovo je početak neke bolje Srbije“, naveo je Marsenić.
Vredi istaći, Srbija je u Mađarskoj bila bez jednog od najboljih igrača Evrope Petra Nenadića, sjajni šuter Petar Đorđić je imao problem sa virusom, a raduje način na koji je u lidera izrastao srednji bek Lazar Kukić, momak od koga ćemo tek videti najbolje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala