- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lajović progovorio o herojskom činu i zastavi Srbije u Melburnu: „Pozitivne reakcije“

© AP Photo / Michael ProbstDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Dušan Lajović nije uspeo da se izbori za plasman u treće kolo Australijan opena jer je od njega u tri seta bio bolji Karlos Alkaraz, kojeg mnogi smatraju naslednikom Rafaela Nadala. Duci je na konferenciji pričao o zastavi sa likom Novaka Đokovića, kao i o španskom tinejdžeru pred kojim je svetla budućnost.
Lajović je oduševio srpsku javnost pošto se posle trijumfa na startu turnira u Melburnu pojavio na terenu sa zastavom Srbije na kojoj je bio lik Novaka Đokovića i natpis: „Sviđalo se to vama ili ne, najveći je svih vremena“.
O tom herojskom činu, Lajović je dao krajnje iskren komentar na pitanje kakve su bile reakcije oko terena, u svlačionici, na društvenim mrežama:
„Uglavnom su bile pozitivne reakcije, i sam gest je bio spontan jer su ljudi u publici držali tu zastavu i predali mi je na kraju meča. Sa druge strane, pošto sam pobedio, bilo je više vremena za slavlje. U svakom slučaju bile su pozitivne reakcije", poručio je
Upitan od strane srpskih novinara šta misli o Karlosu Alkarazu koji ima samo 18 godina, a koji ga je nadigrao u tri seta - 6:2, 6:1, 7:5.
„Sigurno da je pred njim svetla budućnost. Jako kvalitetan igrač. Igra jako, svuda je po terenu. Igra jako brzo, dobro se kreće, zna da napada i da izlazi na mrežu, da menja pravac i ritam. Mislim da može da bude opasan na svim podlogama", nije štedeo komplimente Lajović na račun mlađeg kolege, koji ima samo 18 godina.
Na pitanje kada očekuje da bi ponovo mogao da bude u onoj staroj, top formi, kao što je bio slučaj 2019. godine, Lajović je odgovorio:
„Bilo je dosta teško od perioda kada je krenula korona i kada se posle nastavio tur. Pre nego što je sve to krenulo bio sam u jako dobroj formi, 2019. i 2020. sam krenuo dobro, nažalost, pandemija se desila. To je nešto što niko nije mogao da predvidi. Povratak na tur, bio sam u dobroj poziciji, ali je bilo jako teško igrati tenis na isti način. Bio sam u nekim situacijama u konfliktu sa samim sobom. Vraćamo se da igramo tenis dok je i dalje u svetu dosta patnje. Poslednjih nekoliko meseci se sve malo vraća u normalu, tako da se nadam da idemo u boljem pravcu. Počeo sam malo bolje da igram sredinom sezone prošle godine, kada su i turniri krenuli normalnije da se odvijajaju. Ceo taj proces je uticao dosta na ono što se dešavalo. Takođe sam bio igrao, Jedan deo sezone, od US Opena do posle ATP kupa, igrao sam sa crevom, promenio sam žicu, sada sam se vratio na staro. Promene neke su bile koje sam da kažem pokušavao i zbog malo manjih pritisaka na ruku i rame jer sam u prošlosti imao probleme i da unapredim igru. Nije funkcionisalo. Prošli meč dobro, danas loše. Posle US Opena, Antverp, Beč i Pariz, i sada Austalijan open, mislim da je to put koji će me vratiti tamo gde sam bio. Ni jednog trenutna nisam prestao da radim i da treniram. Jednostavno, mislim na neki način najbitnije je ostati tu i biti disciplinovan i vredan, ustvari da ne gubiš tu želju i motivaciju za radom kada ne ide dobro“, zaključio je Dušan Lajović.
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
Hrabri Lajović nije mogao protiv čuda iz Španije
Srpski teniser Dušan Lajović sa zastavom Srbije na kojoj je lik Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Hrabrost se ne meri rečima – Dušan je održao lekciju svima koji su glasno ćutali
Natalija Vihljanceva - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Australija priznala rusku vakcinu pošto je odbila sve „Sputnjik tenisere“: „Kao da se neko šali“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala