- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrabri Lajović nije mogao protiv čuda iz Španije

© REUTERS / SUSANA VERASrpski teniser Dušan Lajović
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
Pratite nas
Dušan Lajović poražen je u drugom kolu Australijan opena od Španca Karlosa Alkaraza koji ima svega 18 godina – 6:2, 6:1, 7:5.
Dušan Lajović oduševio je sve one koji vole i poštuju Novaka Đokovića nakon što je posle pobede u prvom kolu AO prošetao hrabro i ponosno terenom sa zastavom Srbije na kojoj je bio Novak Đoković uz natpis da je najveći ikada.
Verovatno je pomenuta zastava bila spremna i ovoga puta, ali je izostala pobeda, što je automatski značio i kraj takmičenja za srpskog tenisera.
Lajović je u četvrtom gemu dozvolio talentovanom Alkarazu da mu „ukrade“ servis, a isto se dogodilo i u osmom gemu, te je prvi set okončan rezultatom 6:2.
To kao da je psihološki uticalo na Dušana jer je u drugom setu ponovo dozvolio mlađem kolegi da napravi dva brejka i da slavi još ubedljivije, ovoga puta – 6:1.
U trećem setu usledila je velika borba, a Srbin koji je 39. reket sveta uspeo je da napravi prvi brejk u meču i da povede sa 4:2. Taman kada se činilo da „ima“ španskog tinejdžera u šaci i da će to znati da iskoristi rezultatski i da prepolovi zaostatka u setovima, dogodilo se potpuno suprotno.
Usledio je pad u igri i Lajović je dopustio Alkarazu ribrejk već u sledećem gemu. Igralo se zatim gem za gem, do 11. gema u kojem je Španac bio taj koji je ponovo uspeo da otme servis Srbinu i na kraju da slavi rezultatom 7:5, čime je popravio već solidan učinak na Grend slemovima gde ima skor od deset pobeda i četiri poraza.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
Miša drži obećanje dato Novaku – pao je i Amerikanac za najveći uspeh u karijeri!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Đoković ne mora da brine: „Nastavljamo partnerstvo“
Novak Đoković na konferenciji za medije pred Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Đoković, zasad, ima „samo jednu šansu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala