- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković, zasad, ima „samo jednu šansu“

© AP Photo / Florian EiseleNovak Đoković na konferenciji za medije pred Vimbldon
Novak Đoković na konferenciji za medije pred Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Šta će biti sa sezonom Novaka Đokovića jedino je preostalo pitanje posle agonije koju je preživeo u Australiji okončane deportacijom i najavljenom zabranom ulaska na kontinent u naredne tri godine. Mediji spekulišu o tome da je njegova jedina opcija – Vimbldon.
Đoković je kao nevakcinisan protiv virusa korona, sa medicinskim izuzećem i garantovanom vizom otputovao u Australiju, ali se iz nje vraća sa nametnutim epitetom „ikone antivaksera“ i nedoumicom u vezi sa razvojem događaja u sezoni.
Đoković ima jedan cilj i to je kristalno jasno – nedostaje mu još jedan Grend slem trofej kako bi postao rekorder i apsolutno najbolji teniser svih vremena, ali je pitanje da li će to moći da ostvari u sezoni.
„Ako ste deportovani iz Australije, to znači da vi zaista ne možete da uđete ni u Ameriku“, rekla je analitičarka Eurosporta Barbara Šet.
Aluzija na Ameriku je jasna, radi se o Ju-es openu, poslednjem Grend slem turniru koji Novak nije uspeo da osvoji u prethodna dva navrata – prvi put je bio diskvalifikovan zbog čuvene situacije sa linijskom sudijom, a prošle godine je poražen od Danila Medvedeva u finalu.
Više nego značajna bila je informacija koja se usred drame u Australiji pojavila u Francuskoj i glasila je da će Đoković moći da učestvuje na Rolan Garosu iako nije vakcinisan protiv virusa korona, ali...
Na dan kada se Đoković vratio u Beograd, posle deportacije, stigao je demanti sa naznačenom obavezom vakcinacije za sve profesionalne sportiste iz inostranstva koji žele da se takmiče na francuskom tlu.
Jedina nada, zasad, Đokoviću se pruža na Vimbldonu, njegovom omiljenom turniru i najprestižnijem takmičenju u svetu tenisa, zbog pravila u vezi sa vakcinacijom koja postoje u Velikoj Britaniji.
Ona kažu da nema obavezne vakcinacije, već samo testiranje i karantin, što deluje kao princip koji će ostati na snazi jer nije sigurno da će britanski premijer Boris Džonson posegnuti za drastičnim merama, samo zbog činjenice da bi to moglo da izazove podele i probleme u društvu.
„Vimbldon izgleda kao poslednja šansa za Đokovića“; glasili su naslovi u britanskim medijima i, po svemu sudeći, to je tačno, kažemo zasad, jer ako imamo u vidu da je Australija korigovala svoja pravila u momentu dok je Novak bio u avionu, ništa se sa sigurnošću ne može tvrditi.
Jedino je sigurno, kako god se situacija odvijala, Đoković neće odustati od svog cilja – osvajanja 21. Grend slem trofeja i potvrde statusa najboljeg tenisera svih vremena, koji već sada zaslužuje po mnogim parametrima.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković sa zastavom Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
„Monika je dobila nož u leđa, a Novaku ne praštaju uspeh – on je najveći ponos Srbije“
Srpski teniser Dušan Lajović sa zastavom Srbije na kojoj je lik Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Hrabrost se ne meri rečima – Dušan je održao lekciju svima koji su glasno ćutali
Novak Đoković u avionu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Objavljeni snimci iz aviona koji je vratio Novaka kući /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala