- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Pionir“ je goreo kao nekada – Partizan stotkom ispratio Nemce!

© Foto : ABA liga/Partizan NIS/Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Košarkaši Parizana bili su nemilosrdni prema nemačkom Hamburgu i u desetom kolu Evrokupa u Beogradu odneli pobedu rezultatom 102:77 ( 34:14, 31:27, 20:12, 17:24)
Brutalna, ali apsolutno brutalna je bila prva četvrtina crno-bele ekipe u kojoj je stečeno čak 20 poena razlike – 34:14.
Odbrana Partizana je bila frenetična, rival je dobijao veoma malo prostora čak i da vidi obruč, a iz takve defanzivne predstave sledili su ubitačni napadi u kojima nemački rival nije znao od koga preti veća opasnost.
Kevin Panter je pogađao iz svih pozicija, Matijas Lesor je terorisao obruč jakim zakucavanjima, a dobra organizacija igre je dozvolila treneru Obradoviću da odmori Aleksu Avramovića tokom cele uvodne deonice.
Ritam je opao na startu druge deonice, gosti su pretili ofanzivnim skokovima, ali je veoma brzo Partizan pronašao brzinu igre iz uvodnog kvartala, leteli su crno-beli igrači po terenu, nošeni sjajnom podrškom navijača u hali „Aleksandar Nikolić“ i na poluvremenu su vodili sa 65:41.
Poluvreme su obeležili Zek Ledej i Matijas Lesor sa po 15 poena, dok je Kevin Panter ubacio 12, a o tome koliko su izabranici trenera Obradovića bili dominantni svedoči odnos u indeksu korisnosti – 94:27.
Treću deonicu započeo je sjajni Lesor koji je pod faulom pogodio koš. Crno-beli su nastavili da drže kontrolu, ali uz nešto manje koncentracije.
Tu je bio Ledej da ponovo vrati Partizan u ritam maestralnim zakucavanjem posle fantastične asistencije Pantera.
Koliko je beogradska publika ponela crno-bele jasno je pokazao i Ledej koji se boreći se za loptu završio u zapisničkom stolu jer nije mogao da se zaustavi.
Iako imaju veliki rezultatsku prednost košarkaši domaćeg tima bore se za svaki napad kao da je poslednji.
I kada su bili u prilici igrači Hamburga imali su loš procenat šuta, a pored odlične odbrane Partizana bilo je jasno da do kraja ostaje samo pitanje sa koliko će poena razlike crno-beli slaviti na kraju meča.
Treća četvrtina završena je takođe u korist beogradskog tima 85:53.
Partizan nije popuštao, ali koncentracija na trenutke jeste. Međutim, ti trenuci nisu bili ni približno dovoljni da vrate Hamburg u igru.
Avramović je ukrao loptu i ponovo započeo ples crno-belih i u poslednjoj deonici.
Igrači nemačkog tima vezali su dve trojke, a to je razljutilo Obradovića koji nije želeo opuštanje bez obzira na prednost od skoro 30 poena razlike četiri minuta pre kraja utakmice.
Jedini segment koji se neće svideti proslavljenom treneru je broj izgubljenih lopti jer su crno-beli imali čak 20.
Ali, ipak kompletan tim odigrao je jednu od najubedljivijih utakmica u sezoni, a Pionir je glasno pevao zbog borbenosti i pobede rezultatom 102:77.
Najefikasniji na meču bio je Lesor koji je ubacio 22 poena uz šest skokova i jednu asistenciju, a pratio ga je Ledej sa 18 poena, osam skokova i takođe jednom asistencijom.
Sudija sa pištaljkom na meču Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Beograd na dobrom putu da zameni Berlin
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
SPORT
Čačanin je hteo da spreči tuču Amerikanaca, ali je ponovo reagovao „Maor“ /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
SPORT
Počelo je Balaševićem i Karleušom, završilo se – „tučom“: „Jokića udaraju u svakom napadu!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala