- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Počelo je Balaševićem i Karleušom, završilo se – „tučom“: „Jokića udaraju u svakom napadu!“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2022
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, nastavlja da oduševljava košarkaški svet, ali je ovoga puta imao i posebnu pripremu za utakmicu, izborom srpskih muzičkih numera za zagrevanje. Jokić je ponovo odigrao meč na svom nivou, međutim njegov saigrač Aron Gordon morao je da apostrofira tretman koji Jokić ima kod sudija.
Novinarka Keti Ving je pokušala da odgonetne listu pesama uz koje se Jokić zagrevao za utakmicu protiv Jute u kojoj je upisao 25 poena uz 15 skokova i 14 asistencija.
Lista je baš onakva kakva je i Jokićeva igra – sve je počelo numerom „Ringišpil“ njegovog omiljenog muzičara Đorđa Balaševića, koja savršeno ide uz potez koji je momak iz Sombora pantetirao – to je šut sa desne noge nazvan „somborskim ringišpilom“.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Jokić objasnio Amerikanki kako je nastao „somborski ringišpil“ /video/
Usledila je jedna iz drugačijeg žanra – radilo se o pesmi Olje Karleuše, „Zicer“, što je jasna aluzija na to da je gotovo svaka pozicija iz koje Jokić šutira upravo to – zicer, bez obzira na kojoj udaljenosti se nalazi obruč.
Ali, poraz od Jute rezultatom 125:102 je značio da nema vremena za pesmu – mikrofon je u ruke preuzeo Jokićev saigrač Aron Gordon koji je bio više nego besan zbog tretmana koji Jokić ima kod sudija.
„Ludilo! Činjenica da Jokić ne dobija više slobodnih bacanja je ludilo! Imao je stoprocentan učinak, šutnuo je svega tri i pogodio sva tri. Ali to nije u redu! On je žrtva faulova u svakom napadu, a očigledno je da sudije neće svirati faul u svako napadu“, naveo je Gordon.
Razočarani Jokićev saigrač je nastavio u dahu.
„Rivali mu drže ruke, skaču na njega, tuku... On jednostavno ne dobija suđenje kao svi drugi i to nije u redu. On je zvanični najkorisniji igrač lige, dobija samo tri slobodna bacanja po utakmici, a opet igra najbolje od svih“.
Gordon ističe da je neophodno da se stvari promene pod hitno.
„On mora da dobija više prekršaja jer ljudi prave prekršaje na njemu. Ne radi se o tome da neko moli za faul, to se jednostavno dešava i samo tražimo da dobija tretman kao i svako drugi. Ovo sada nije u redu!“, istakao je Gordon.
Jokić se igrao sa Goberom, ali je Denver preslab za Jutu /video/
Nikola iz Amerike otkrio šta je od svega najtužnije u slučaju Novaka Đokovića
Amerika i dalje nije prihvatila Srbina – „Jokić najpotcenjeniji MVP u istoriji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala