Jokić objasnio Amerikanki kako je nastao „somborski ringišpil“ /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski reprezentativac, objasnio je američkoj novinarki Rejčel Nikols zašto nikada o sebi nije govorio kao o kandidatu za trofej najboljeg igrača NBA lige, iako je favorit da to ostvari ove sezone, a otkrio je i kako je nastao njegov šut – „somborski ringišpil“.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
„Jokić je tvrd orah, rekao mi je da Srbi ne odmaraju!“ /video/
Centar Denvera igra briljantno u ovoj takmičarskoj godini, nivo iznad svih svojih rivala, ali o sebi nema takvo mišljenje.
„Iskreno, nikada ne razmišljam o tome, nisam došao ovde da budem MVP, ja uvek mislim da postoji neko bolji od mene i želim da ga pobedim. Zato ću ovde uvek biti autsajder“, naveo je Jokić.
Nikolsova je podsetila da se Jokić bavio i drugim sportovima pored košarke, ali je ukazala i na njegovu specifičnu košarkašku veštinu.
„Ja igram košarku onako kako sam igrao i prvog dana. Zanimaju me i drugi sportovi, želim da vidim drugačiji ugao gledanja“, naveo je Jokić.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Amerika bi trebalo da zna – Nikola Jokić nije kao „oni“
Nešto što nije od početka radio je šut sa desne noge, takozvani „somborski ringišpil“, koji je zadavao velike probleme njegovim rivalima.
„Iskrenuo sam levi zglob, bilo mi je teško da skačem sa dve noge, probao sam sa desne i lopta je ulazila. Rekao sam sebi da bih mogao to da koristim. I upalilo je“.
Jedna od gorućih tema tokom godina bila je i Jokićeva kilaža, koja je u poslednjoj sezoni dovedena do savršenstva.
„U Beogradu nisam mogao da uradim ni jedan sklek kada sam počeo da igram košarku, došao sam ovde sa veerovatno najgorim telom u NBA ligi. Hteo sam da promenim nešto, da vidim da li mogu da promenim svoje telo. I dalje ne trčim brzo, ali se ne umaram toliko i mogu da igram bolju odbranu“, istakao je Jokić.
► Ako je i bilo sumnje, više je nema – Nikola Jokić je MVP! /video/
► Obradović dobio spor za Zvezdom – Čović: Da sačuvam i klub i legendu /video/
► Luka Dončić na ivici suspenzije! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala