- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čačanin je hteo da spreči tuču Amerikanaca, ali je ponovo reagovao „Maor“ /video/

© AP Photo / Brandon DillDarko Rajaković
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Darko Rajaković, srpski košarkaški trener, beleži sjajne rezultate kao privremeni šef stručnog štaba NBA ekipe Memfis Grizlis, a u duelu sa Čikago Bulsima umalo je ušao u ulogu „mirotvorca“.
Memfis je zabeležio novu pobedu (119:106) i ostao je hit sezone u NBA ligi, a Rajaković nastavlja da koristi šansu koja mu se ukazala pošto je prvi trener Tejlor Dženkins van ekipe zbog virusa korona.
U finišu duela, bez preke potrebe, košarkaš Čikaga Toni Bredli „fudbalskim potezom“ faulirao je Džaa Morenta, najboljeg igrača Memfisa.
Morent je želeo da se otrgne iz zagrljaja, Bredli nije to dozvoljavao i umalo je došlo do tuče.
Rajaković je pravo sa klupe uleteo u gužvu ne bi li razdvojio „zaraćene“ strane, ali je neko umesto njega uradio posao.
To je bio Stiven Adams, jedan od najsnažnijih košarkaša u ligi, Novozelanđanin koji drži do nasleđa drevnih Maora, prastanovnika tog ostrva.
Adams je gotovo izneo sa terena Bredlija, kao što je to radio i ranije tokom karijere, u momentima kada su strasti bivale na nivou većem od neophodnog.
„Krenuli smo dobro od samog početka, obavili smo odličan posao u odbrani, što nam je pružilo puno prilika u tranziciji. Mislim da smo mogli da postignemo i više koševa jer smo jeftino prodali nekoliko lopti i promašili ono što obično pogađamo, ali sveukupno gledano, igrali smo dobru košarku na visokom energetskom nivou“, rekao je Rajaković posle meča.
Čačanin je posebno apostrofirao ulogu Adamsa, istakavši da ekipi mnogo znači njegovo iskustvo i fizička snaga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala