- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Amerika naoružava Ukrajinu avganistanskim helikopterima Mi-8/17

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaMeđunarodne vojne vežbe "Si briz 2021" - NATO avijacija
Međunarodne vojne vežbe Si briz 2021 - NATO avijacija - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države početkom februara će isporučiti ukrajinskom Ratnom vazduhoplovstvu tri helikoptera Mi-17-V-5 koji su pripadali avganistanskom Ratnom vazduhoplovstvu, prenosi portal „Rosijska gazeta“.
Kako je precizirano, trenutno se helikopteri nalaze na civilnom teretnom brodu koji plovi iz meksičke luke Verakruz prema ukrajinskoj Odesi.
Očekuje se da će ukrajinski vojni avio-park popuniti još dva bivša avganistastanska helikoptera Mi-17V-5 i jedan Mi-8MTV koji se remontuju u Zaporožju po nalogu NATO-a.
Pored toga, u narednim mesecima Oružane snage Ukrajine mogle bi da dobiju 35 helikoptera Mi-8/17, uključujući primerke koji su remontovani u Bugarskoj, Litvaniji i drugim zemljama.
Kako navodi portal, trenutno je ukrajinska helikopterska flota u lošem stanju, pa nije ni čudo što ukrajinsko rukovodstvo jedva čeka američke isporuke.
Ukrajinski vojnici sa prenosivim lanserima Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
RUSIJA
Kremlj: Isporuke oružja Ukrajini izuzetno opasne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala