- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Isporuke oružja Ukrajini izuzetno opasne

© AP Photo / Ukrainian Defense Ministry Press Service Ukrajinski vojnici sa prenosivim lanserima "Džavelin"
Ukrajinski vojnici sa prenosivim lanserima Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2022
Pratite nas
Isporuke naoružanja Ukrajini od strane zemalja NATO-a, uključujući moguću predaju prenosnih sistema za protivvazdušnu odbranu, ne pomažu u smanjenju tenzija, smatra portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„To je izuzetno opasno i ne doprinosi smanjenju tenzija“, istakao je Peskov.
„Sve ovo je u skladu sa našom zabrinutošću u vezi sa osvajanjem teritorije Ukrajine od strane raznih isporučilaca oružja, koje često nije samo defanzivno, već i ofanzivno“, rekao je Peskov, komentarišući reči britanskog ministra odbrane Bena Volasa o planiranom snabdevanju Ukrajine lakim protivtenkovskim oružjem.
Odgovarajući na pitanje o pozivima američkih senatora da isporuče Ukrajini „Stingere“, Peskov je napomenuo da je cirkulacija prenosivih sistema generalno posebna tema koja je regulisana međunarodnim pravom.
Ranije je portparol Pentagona Džon Kirbi izjavio da će ukrajinski vojnici dobiti pošiljku malokalibarskog oružja i municije – poslednji deo vojne pomoći u vrednosti od 60 miliona dolara koju je potpisao američki predsednik Džozef Bajden. SAD isporučuju Ukrajini široki spektar naoružanja i tehnike, uključujući patrolne brodove i protivtenkovske raketne sisteme „Džavelin“.
Istovarivanje municije koju su Ukrajini isporučile Sjedinjene Američke Države na aerodromu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Ukrajinski ministar: Kijev računa na oružje od Vašingtona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala