- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Novi trend gradnje u Srbiji: Kvadrat 500 evra, sve gotovo za dve nedelje

CC0 / / Model male kuće
Model male kuće - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
Prema prognozama stručnjaka, u našoj zemlji teško da će doći do skorijeg pada cena u oblasti stambenog prostora, iako deluje da su cifre dostigle maksimalne visine. Rastuća novogradnja nameće nove principe Jedan od trendova koji ostaje su kuće van grada.
Beć je poznato da se tržište nekretnina izdvojilo kao jedno od najuspešnijih tokom krizne 2020. i 2021. godine, te su oni koji ulažu u stambene, garažne i poslovne prostore u plusu.
Proletos i letos došlo je do ekspanzije gradnje vikendica u okolini Beograda i Novog Sada, tako da su oni koji su imali zemljište i kuće van gradova – najviše profitirali jer je cena skočila nekoliko puta. Kada je reč o prestonici, možemo izdvojiti delove oko Kosmaja i Avale, dok je Fruška gora bila dominantna u Vojvodini.
A kuće koje se grade su različite, mada se uglavnom gleda odnos cena i dobijeni kvadrati. U tom smislu, traže se i montažne, ali povoljne.
Tradicionalna gradnja često podrazumeva duge rokove, nepredviđene troškove, kao i neizvesnost u svim fazama planiranja i izgradnje objekta do konačne realizacije željenog cilja.
Kao protivteža, u svetu i kod nas sve češće se javlja potreba za modularnom gradnjom, posebno u situacijama kada stambeno pitanje želi da se reši na bezbedan, kvalitetan i energetski efikasan način, a da se pritom značajno uštedi na vremenu.
Jedna beogradska firma gradi objekte brzo, bezbedni su i energetski efikasni, a mogu se i naknadno proširiti bez rizika od oštećenja ili narušavanja postojećeg dizajna.
Reč je o modelima koji se grade se u skladu sa CE i ISO, najvišim svetskim građevinskim standardima, a čitav proces od ideje i realizacije do useljenja traje samo dve nedelje.
Kako piše na sajtu ove kompanije, cena modularnih objekata koje prave u Vrčinu košta od 550 evra po metru kvadratnom po sistemu ključ u ruke u zavisnosti od nivoa i kvaliteta opreme. U ovaj iznos ulazi i cena montaže objekta, cena projekta za izradu temelja i projekat standardnih objekata, prenosi Telegraf biznis.
Apartman - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
EKONOMIJA
Cene stanova u Srbiji idu „nebu pod oblake“: Potkrovlje za 10.000 evra mesečno, u srcu glavnog grada
Kompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
EKONOMIJA
Veliki iskorak na tržištu nekretnina u Srbiji: Uvodi se „katastarski alarm“ – na šta sve upozorava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala