- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Cene stanova u Srbiji idu „nebu pod oblake“: Potkrovlje za 10.000 evra mesečno, u srcu glavnog grada

CC0 / Piksabej / Apartman
Apartman - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
Pratite nas
Ako je neko mislio da su cene nekretnina na domaćem tržištu dovoljno „užarene“, prevario se, jer pojavi se uvek neki oglas koji dodatno iznenadi. Ovo tržište je značajno uznapredovalo svuda u svetu, a i Srbija, tačnije njen glavni grad, prati taj „trend“.
Krajem 2021. nije samo poskupeo stambeni kvadrat za prodaju, već je i cena izdavanja stanova i kuća - posebno u Beogradu, skočila. Tako je kirija za stan od 50 kvadrata u Zemunu i naselju "Stepa Stepanović" dostigla nivo od 400 evra mesečno, a pritom su stanovi za život sve više počeli da liče na apartmane, piše Telegraf biznis.
Ni periferija ne zaostaje za centralnim i atraktivnim zonama grada, te je porastao i mesečni zakup stana u Kneževcu, naselju koje je do skoro bilo na margini.
Te brojke izgledaju dovoljno velike za ono što se nudi, ali jedna cena zaista zvuči zapanjujuće.
Naime, na Vračaru se trenutno izdaje, kako se navodi u oglasu, „unikatan i luksuzan penthaus“, koji se prostire na oko 270 kvadrata. Za pretpostaviti je da cena nije mala.
Samo terasa ima 40 kvadrata, dakle, kao prosečan stan u Srbiji. Ugrađen je i smart-haus sistem - u pitanju je novogradnja i takozvana jedinica sa čak četiri kupatila i pet soba.
U sklopu stana je i ostava, garaža (za dva automobila), video nadzor. Podrazumeva se, i kablovska televizija, internet, centralno grejanje, a izuzetan bonus su sauna, teretana, bazen. Sudeći po pogledu sa terase, stan s bočne strane gleda na Hram Svetog Save.
I konačno - cena. Ako neki želi da živi u ovakvoj luksuznoj „oazi“ u srcu Beograda, mesečno mora da da izdvoji 10.000 evra. Stan je lociran nadomak pijace Kalenić, Njegoševe i Baba Višnjine ulice.
Građevinski materijal - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2022
EKONOMIJA
Evropu čekaju rekordna poskupljenja sirovina: Kako će reagovati srpsko tržište
maštanje - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
EKONOMIJA
Hoćete da se obogatite u 2022. godini: Pet promena je ključno na putu do uvećanja imovine
Kompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2021
EKONOMIJA
Veliki iskorak na tržištu nekretnina u Srbiji: Uvodi se „katastarski alarm“ – na šta sve upozorava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala